גמילה בגן

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

07/07/2013 | 16:27 | מאת: דנית

שלום.בני בן שנתיים ושלוש.גמול מזה שלושה שבועות בבית.בהתחלה הסכים רק בסיר ולאחרונה עושה עם ישבנון באסלה.הוא עושה קקי ופיפי בלי בעיה.בשנת צהרים בלי טיטול ולא מפספס.בליחה קם יבש.בכללי הוא לא מפספס ועושה המון בסיר בבית. הבעיה מתחילה בגן.לפני כשבוע התחלנו גם בגן ומאז הוא ממש לא מסכים לעשות שם .למרות שקניתי לו סיר לגן והייתי אותה קצת בגן.והוא רואה את כל הילדים בגן .הוא מתאפק כל היום.כשאני באה הוא לא מסכים לעשות בגן אפילו לא בסיר .לבסוף יצאנו לחצר והוא עשה בחוץ. מה עושים? אני לא רוצה להחזיר טיטול בג. כי בבית הוא לא מפספס ועושה מקסים באסלה.ומצד שני לא בריא להתאפק.

שאלי את הגננת אם קרה משהו לא נעים שקשור לשימוש בסיר באסלה או פיספוס שהיה בגן ואיך הגננות הגיבו לכך אולי לא התייחסו מספיק בסבלנות. בעיקרון את ההסתגלות לגמילה בגן הוא צריך לעבור בקצב שלו עם הגננת,אולי לפנות לגננת אחת שיותר קרובה אליו שתלווה אותו ותעזור לו להתגבר בגן.אני מציעה שלא תחזירי לו את הטיטול.אני מניחה שלאחר תקופה של התאפקות בגן הוא יתגבר.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער