עצירות מכוונת אצל בן 3

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/04/2013 | 20:26 | מאת: לילי

הילד שלי בן 3, אוכל מצויין ומגוון, בד"כ עושה פעם ביום קקי. לפני 3 חודשים נולדה לו אחות, לקח את זה דיי קשה. ומזה כחודש עוצר באופן מכוון את הקקי שלו. מתאפק בצורה מכוונת- עם היד,מתיישב על כיסא, בכל דרך אפשרית. כעבור שבוע בלי קקי נתתי כף שמן פראפין ומיד עשה, עכשיו כבר חודש שהוא לא עושה כל השבוע אני נותנת שמן ואז יוצא- יחסית קשה. מה לעשות? האם צריך טיפול פסיכולוגי? האם מותר להשתמש לאורך זמן בשמן פראפין? רק כפית בשבוע? הוא ממשיך לאכול יחסית טוב אם כי בכמות קטנה יותר, אבל אוכל עגבניות ושותה הרבה, כך שהבעיה נראית לי בראש ולא בקיבה... תודה

להערכתי אין צורך בטיפול פסיכולוגי בשלב זה אלא טיפול במרכך צואה כמו שכבר התחלת.אם שמן פרפין משפיע וגורם ליציאה אז צריך לתת שמן פרפין כל יום כדי שתהיה יציאה פעם ביום כי כך היה רגיל בעבר. המינון היומי צריך להקבע לפי התוצאה : נסי כף כל יום.היציאה צריכה להיות רכה ולצאת בקלות.להמשיך את הטיפול מספר חודשים עד שתראי שהוא מפסיק להתאפק ועוד כחודשיים אחר כך.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער