עצירות וקיבה רגישה לתינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

04/04/2013 | 17:18 | מאת: ליאת

שלום, בני בן חצי שנה, בגיל חודשיים אובחן אצלו ריפלוקס והתחלנו לתת לו אינפמיל .(AR) משולב עם חלב אם ובגיל 4.5 חודשים עברנו לאינפמיל (AR) בלבד מה שפתר את הפליטות הגדולות וההקאות. מדי פעם סבל מעצירויות מה שנפתר בעזרת חלב אם. לפני כ- 3 שבועות התחלנו טעימות ואז התחלתי להבין שכנראה יש לו קיבה רגישה, התחלנו בגזר מה שגרם כנראה לעצירות נוראית ללא יציאות בכלל במשך כמה ימים, כשכן הייתה צואה היא הייתה מאוד יבשה וקשה. הפסקתי עם הגזר ונתתי לו מיץ עגבניות ומיץ שזיפים, לאחר סבל נוראי בכי והתכווציויות זה השתחרר. החלטתי לעשות הפסקה במוצקים כדי להחזיר את היציאות למצב נורמלי, לאחר כמה ימים (בגיל חצי שנה) התחלנו להעלות את מינון הברזל בהדרגה ברגע שעליתי מ-3 טיפות ל- 4 (ללא אכל מוצק במקביל) התחילה שוב אותה עצירות נוראית עם אותו סבל מוכר וידוע. ברגע שהכל השתחרר שוב ע"י עגבניה ובעיקר הרבה מיץ שזיפים (מה שהפך את הצואה לנוזלית מאוד) הפסקתי את הברזל ליומיים והצואה חזרה למצב נורמלי. היציאות שהיו בשגרה פעם ביום הפכו לפעמיים ביום (מאוד משמח). ברגע שנתתי שוב 2 טיפות ברזל היציאה הקשה מאוד הכרוכה בסבל חזרה...רופאת הילדים אמרה לי לא להפסיק את הברזל ולהמשיך לתת עגבניה ושזיף במקביל כל יום. אני קצת אובדת עצות. מה עושים??? תודה.

לתינוק יש כנראה נטייה להגיב בעצירות על הגירויים המוכרים כגון חשיפה למוצקים ומתן ברזל. אם מתן מיץ שזיפים ועגבניה גורם ליציאות רכות גם אני ממליצה לתת אותם יום יום (כי הם מזונות בריאים) ויחד עם זה לתת ברזל. להתחיל עם 3 טיפות ביום שלא גרם לעצירות ולעלות בהדרגה בטיפה אחת ביום כל שבוע ימים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער