ריפלוקס וגזים אצל תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

01/04/2013 | 17:27 | מאת: שמרית

שלום, בני סובל כמעט מימיו הראשונים מכאבי בטן ועיוותי מעיים תחילה ניזון מחלב אם סימילאק ועברנו לקומפורט שום דבר לא עזרהצרחות המשיכו גם בהאכלות וגם אחרי החליפו לו את הפורמולה לניוטראמיגן זה שיפר פלאים את הגזים והיו יציאות מעולות אבל הצרחות באוכל נמשכו לאחר מיכן אובחן כסובל בריפלוקס מאחר והיו פליטות עברנו לפורמולה נוטרילון ar וזה עשה פלאים בנושא הבכי בזמן האוכל אבל שוב התחילו גזים קשים הוא פשוט צורח לאורח היום ומוציא גזים . על מנת להיות בטוחים שלא מדובר עדין בבעיית ריפלוקס התחלנו אתמול זונטאק וכאבי הבטן עדין לאורח כל היום בין האכלות . שימוש בניוטרולון שבוע ויומיים האם יש פתרון או עצה למצב הזה ? אשמח לעזרה

04/04/2013 | 01:01 | מאת: ד"ר צילי צנגן

רפלוקס הוא תופעה שכיחה מאד בחודשים ראשונים לחיים. במיעוט המקרים יכול לגרום לאי שקט. אולם לרוב אין סיבה מוגדרת לאי שקט להתכווצויות במעיים ולריבוי גזים אצל תינוקות.אולם ריבוי גזים מעיד על כך שבולע הרבה אויר בזמן האוכל ובזמן הבכי. לאור הפרטים שמסרת אני מציעה שתחזרי לנוטרמיגן שהיה טוב למעיים עם תוספת קטנה של קורנפלור-כפית רגילה שטוחה ל100 מל וטיפול בזנטאק לרפלוקס.ספרי לי בהמשך אם המצב השתפר.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער