ירידה בכמות היציאות ותחושה של עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

03/03/2013 | 16:31 | מאת: אביגיל

תינוק יונק בן ארבעה חודשים. אוכל חמש ארוחות ביום. בדכ יש לו יציאה אחרי כל ארוחה. בימים האחרונים מספר היציאות ירד לאחת או שתיים ביום אבל אחרי הארוחות שאין יציאה הוא משמיע קולות של מאמץ נהיה אדום אבל לא מצליח להוציא קקי. הפיפי תקין. בשבוע שעבר קיבל חיסון של גיל ארבעה חודשים. האם תקין ? לפנות לרופא לבדיקות נוספות ? תודה

אם יש 1-2 יציאות ביום והן רכות אין סיבה לדאגה. כאשר אנחנו אוכלים ההתכווצות של הקיבה לצורך העיכול של האוכל מפעילה על ידי רפלקס התכווצות של המעי הגס. בחלק מהאירועים התוצאה היא פעולת מעיים כמו שהיה לתינוק שלך בכל ארוחה, וברוב המקרים רק תחושת כאב בטן קל עד בינוני למשך דקות בודדות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער