אי מתן צואה אצל תינוקת יונקת.

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

25/02/2013 | 00:35 | מאת: אמא מודאגת

שלום ד"ר. ביתי בת חודש ושבוע, ניזונה מהנקה מלאה. מיום לידתה נתנה צואה "לפי הכללים" וללא כל בעיה. למעשה, לא זכור לי טיטול אחד שלה שלא היתה בו צואה. לאחרונה, מיזה כ- 3 ימים , לא נותנת צואה כלל! האם זה תקין? אני ממש דואגת!!! חשוב לציין כי היא יונקת רגיל, הטיטולים מלאים בשתן, לא נראה כי היא סובלת מכאבים כלשהם ולא שמתי לב להתנהגות חריגה עד כה. מה עלי לעשות בנידון? בתודה מראש.

25/02/2013 | 00:40 | מאת: אמא מודאגת

שכחתי לציין: היא עלתה יפה במשקל עד כה ואף הבטן שלה ניראת מעט תפוחה.

תינוקות שניזונים מהנקה יכולים לעשות פעולת מעיים גם פעם בשבוע או שבועיים ללא כל בעיה רפואית.אם התינוקת אוכלת כרגיל נינוחה עולה במשקל ואינה מקיאה או אפטית אז אין סיבה לדאגה אלא רק לעקוב בסבלנות ולהמתין ליציאה.אם היציאה יוצאת רכה אז ממש אין כל בעיה אך אם היציאה תהיה קשה אז צריך לטפל ריכוך היציאה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער