בן חודש וחצי עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

10/02/2013 | 22:03 | מאת: כרמלה

בני בן חודש וחצי. יונק מלא ללא תוספות. בבית החולים נתן את הצואה המוקוניאלית ולאחר מכן לא עשה שום יציאה אלא רק אחרי שבוע ימים. הצואה שנתן היתה חרדלית עם גרגרים. מאז היתה לו יציאה כל שבוע ונראה כי מתאמץ מאד. מלפני שבועיים היציאות נעשו פחות תכופות והתארכו על פני עשרה ימים, בפעם האחרונה נראה בטיטול יציאה קטנה מאד ושחורה, לאחריה עשיתי לו עיסוי ובאותו היום עשה יציאה, שוב רכה עם גרגירים.בימים שלא עושה יציאה, רואים בטיטול או בפי הטבעת התחלה ( כמו הפרשה ) של יציאה בצבע חרדל. נכון לעכשיו לא הייתה לו יציאה כבר עשרה ימים. התינוק אמנם באי שקט אבל אני לא רואה שעושה מאמצים להוציא משהו. לא מאדים ולא מתאמץ. יש לציין כי יום אחרי שנולד ועד היום יש לו המון גזים בריח נוראי ( מזכיר ריח גופרית ) . אנחנו במעקב אצל רופאת המשפחה ששלחה אותנו לרנטגן שיצא תקין ( היא רצתה לשלול הירשפונג ). בבדיקה שלה, הטן לא הייתה נפוחה. הרופאה טוענת כי כנראה זו הנטייה שלו אבל אני לא מסתפקת בתשובה הזו , נראה לי מוזר מאד שתינוק אין לו יציאות עשרה ימים. אני עושה לו עיסויים על בסיס קבוע ומנסה לעזור לו על ידי דחיפת מדחום אבל כלום לא קורה... אני ממש מודאגת. עלי עוד לציין כי נולד עם טונוס שרירים נמוך. אני מציינת את זה כי הבנתי שלפעמים עצירות היא רק ביטוי לבעיה נוירולוגית. האם יש לי ממה לחשוש? מה עושים? למי פונים?

10/02/2013 | 22:16 | מאת: כרמלה

התינוק במעקב בטיפת חלב, עולה יפה מאד במשקל. כמו כן, הרופאה בדקה את פי הטבעת ונמצא תקין..

כרמלה רופאת הילדים שלך צודקת. אין עדות לבעיה במעיים בשלב זה. יש תינוקות שיש להם מיעוט יציאות עם הנקה .אילו היתה בעיה בעצבים או בשרירים של המעיים הבטן היתה תפוחה היו סימנים נוספים כמו תאבון ירוד הקאה או שלשול. את מתארת תינוק שאוכל טוב עולה טוב במשקל הבטן לא תפוחה פי הטבעת נראה תקין והיציאות שיש פעם ב7-10 ימים הן חרדליות רכות עם גרגרים-יציאות נורמליות של תינוק יונק. הכתמים הקטנים שאת רואה על הטיטול בימים ללא יציאה הם מעט טיפות צואה שיצאו עם הגזים. את יכולה לעשות עיסוי של הבטן אך בשום אופן לא לעשות גירוי בפי הטבעת עם מדחום או כל דבר אחר. תמשיכי מעקב על ידי רופאת הילדים וטיפת חלב. אם יופיעו שלשולים מסריחים או צואה קשה ובטן תפוחה או הקאה צריך יהיה לטפל ולעשות בדיקות נוספות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער