עצירות - לבת 3

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

05/02/2013 | 09:26 | מאת: ריטה

בתי עוד 3 חודשים בת שלום. לפני כשנה וחצי החלו בעיות של עצירות, והתחלנו טיפול בנורמלקס. בזמנו הגסטרו אמר שעקב העצירות יש לה פחד להוציא ולכן לתת נורמלקס כדי שתרגע. מאז אני עם נורמלקס , מידי פעם מפסיקה תוך מתן שמן זית , אולם אחת לשבועיים / חודש העצירות חוזרת.... לאחרונה היתה לה עצירות של שבועיים ימים שלא הוציאה כלום, למרות שנתתי לה נרות, נורמלקס עשיתי חוקן. הגעתי למיון, נתנו לה שמן פראפין ועשו חוקן בכמות גדולה , היא שחררה פקק קטן קשה ולאחריו בהדרגה הוציאה צואה רכה (שבוע עד שהתרוקנה לגמרי) לרופאים היה מוזר שאפילו החוקן הגדול לא שיחרר מיידית. מאז השחרור חזרתי לנורמלקס באופן קבוע - 4 מ"ג ליום וזה עוזר בינתיים. הבעיה שבלי נורמלקס הצואה מתקשה ושוב מגיעים עצירות. בבית חולים הפנו אותי לכירורג שהעלה מצב למחלת מיעיים (נדמה לי שאמר גרינשפוינג...או משהו דומה) הופניתי לרופא גסטרו אבל התור רק בעוד חודשיים, ובעצם אין לי מושג מה הלאה...בינתיים אני נותנת נורמלקס. והשאלות: עד שיגיע התור לגסטרו, איזה בדיקות דם מומלץ לעשות? האם לבקש צליאק? זה שייך? עשינו לאחרונה בדיקות דם ואלה התוצאות החריגות MCH - 25.8 (26-32 albumin-4.7 (3.4-4.4 rdw - 15.5 (11.6-15 platelets - 504 (150-450 neutrophils - 29.2 (40-60 lymphocytes % - 61.8 (33-48 lymphocytes # - 6.74 (1.5-6.5 האם החריגות האלה מצביעות על משהו?

05/02/2013 | 10:29 | מאת: ריטה

שם המחלה שנחשדה - הירשפרונג האם ע"פ התיאור זה מתאים? הילדה סובלת לסירוגין מגיל שנה בערך מעצירויות, כאשר טיפול עם נורמלקס (כמות 4) עוזרת לרוב. יש לציין שבעצירות הקשה האחרונה , עשיתי 2 חוקנים קטנים בבית שלא עזרו לה, וגם בבית חולים עשו , והשתחרר פקק=צואה קטנה גושית אבל הילדה לא התרוקנה לגמרי. שוחררנו הביתה להרגיע את הילדה, נתתי לה בבית פעם אחת שמן גליצרין ואז במהלך השבוע היא שיחררה הכל. לילה יש חשש מהוצאת הצואה, והיא מצליחה לפעמים להתאפק גם כשהצואה רכה , האם זה מתאים להירשפרונג?

האם את רואה בהתנהגות ובתנועות הגוף שהיא מתאפקת? אם כן אז זה נגד הירשפרונג. מינון נורמלקס 4 גרם ליום לילדה בת 3 שנים הוא מינון נמוך מדי.אני ממליצה לתת 8 גרם ליום במשך שבוע ימים כך שתהיה יציאה רכה כל יום ואחר כך לנסות לרדת ל6 גרם ליום כל יום.אם אין כאב בטן ואין שלשול עדיף אפילו להשאר עם 8 גרם ביום. חשוב לתת את הטיפול באופן קבוע ולא להפסיק כי בכל פעם שמפחיתים מאד או מפסיקים הצואה שוב מתקשה כי היא כנראה מתאפקת. שימוש בחוקן גם כואב וגם מפחיד את הילדה לכן עדיף לתת מינון גדול יותר של נורמלקס. לא להפסיק טיפול בנורמלקס עד שתגיעו גסטרואנטרולוג. בכל מקרה מתאים לעשות בדיקות דם נוגדניים לצליאק ובלוטת התריס.תוצאות הבדיקות ששלחת לא מדאיגות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער