עצירות לתחנוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

04/02/2013 | 21:30 | מאת: סיון

הבן שלי בן חודשיים יונק ובד"כ יש לו יציאות מעולות כמה פעמים ביום. משום מה ביומיים האחרוניים יש לו עצירות- אומנם אחרי מסאג בבטן וקצת ערק עלהבטן הוא הצליח להשתחרר אך אינני מבינה מדוע פתאום יש לו קושי ביציאות. אשמח לתשובתכם המהירה

לא לעשות מסג עם ערק על הבטן של התינוק. האם אחרי יומיים היציאה היתה רכה או קשה? אם היציאה היתה רכה זה לא עצירות.תינוק שיונק יכול לא לעשות יציאות במשך ימים או שבוע-שבועיים ואם היציאה אחר כך רכה זו לא בעיה רפואית.זו תופעה שצריך להכיר ולחכות בסבלנות ליציאה שתצא ללא הפעלת גירוי אך אפשר קירוב הבירכיים לחזה .אם היציאה קשה יתכן שקבל מעט תוספת פורמולה להנקה או מזון שאמא מיניקה אכלה או אולי דלקת קלה מוירוס.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער