בת שנתיים סובלת מעצירויות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

08/01/2013 | 11:54 | מאת: בר מרגלית

בתי בת השנתיים ושלושה חודשים לאחרונה החלה מפחדת להוציא קקי , מתלוננת על כאבי גב כנראה שמתאפקת מלעשות גם כשמרגישה שצריכה, ועושה צואה רק אחת לשלושה ימים לערך. נתתי לה כפית שמן פראפין עם המטרנה פעמיים בלילה אחד ובבוקר אחד ובצהריים כבר היה קקי כך שזה עזר - אך אני לא יודעת אם להמשיך בטיפול כזה או שצריך להיבדק? האם יכול להיות שמדובר בקפיצת גדילה? שיניים? כי בתזונה שלה לא חלו שום שינויים. הילדה אוכלת בשמחה פירות וירקות , לפעמים גם עם הקליפה כמו : תפוח, מלפפון, פלפל, עגבניות שרי וכד'.

להמשיך טיפול בשמן פרפין. ללא חשש. במשך מספר חודשים ורק כך ישכח הכאב ותפסיק להתאפק. אין סכנה בריאותית או אחרת בזמן טיפול ממושך בשמו פרפין .רצוי לעשות בדיקות דם כמו צליאק ובלוטת התריס.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער