קושי ביציאה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

01/01/2013 | 09:43 | מאת: אור

היי... נולדה לי בת לפני כחודש, בשבוע 38+3 כאשר היא נולדה תינוקת קטנה במשקל של 2 קילו בלבד ושהתה שבוע שלם בפגייה, כך ששם היא אכלה סימילאק עד שצלחתי לשאוב לה מהחלב שלי(לאחר 3-4ימים). כשהבאתי אותה הביתה המשכתי לשאוב כל הזמן ולתת לה בבקבוק כי היא ממש מתקשה לינוק. בשלב כלשהו לפני שבוע פלוס התקשיתי לשאוב מנות מלאות בשבילה וגם נתתי לה בלילה תוסף מזון סימילאק ושמתי לב שהיא רגועה יותר, שבעה יותר , הגרעפס נשמע פתאום יותר :) והחלטתי בקושי רב לתת לה רק תוסף מזון ולא להילחם בחלב שאיננו. אבלללללל מאז היא סובלת ומתאמצת קשות כדי להוציא את הצואה הקשה ואני עוזרת לה בעזרת כיפוף הרגליים לבטן ועיסוי בבטן כמעט על בסיס קבוע כל יום וככה היא עושה צואה בערך פעם עד פעמיים ביום. האם זה סימן שכדאי להחליף לה את התוסף מזון למשהו אחר ? כמה ימים או שבועות צריך להאכיל בתוסף מזון אחד על מנתלקבל אינדיקציה שהוא לא טוב לה? אשמח לתשובה ומתנצלת על ההקדמה הארוכה :) שנה אזרחית מעולה!!!!

01/01/2013 | 09:47 | מאת: אור

אוסיף ואומר עוד משהו קטן... שהילדה מידי פעם פולטת בעיקר מהאף, הבנתי שזה יכול לקרות השאלה היא האם זה תקין לאורך זמן???במקביל לעצירות?

ממליצה להחליף מזון למטרנה אקסרא קאר או נוטרילון לחפש מזון שיתעכל בצורה יותר נוחה למערכת העיכול שלה. כל מזון לנסות לפחות שבוע-עשרה ימים .פליטה בגיל זה היא תוצאה של רפלוקס אך אם התינוקת לוחצת ומתאמצת יותר מהרגיל לצורך יציאה זה גם יכול לגרום ליותר פליטות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער