כאבי בטן חזקים ועצירות אצל פגה- דחוף!

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

24/12/2012 | 18:05 | מאת: יעל

שלוםפ, בתי נולדה בשבוע 27. היא תאומה. עקב הורדת סטורציות הוחלט בפגיה להאכיל אותה באינפמיל א.ר. עד היום והיא בת 3 וחצי חודשים אוכלת אוכל זה. מזה שבועיים יש לה כאבי בטן חזקים. ממש מתפתלת מכאבים ובקושי ישנה. נסיתי להחליף למטרנה פגים אבל היא השתנקה בזמן ההאכלה. ניסיתי גם סימילאק פגים ולא הייתה הטבה. 1. מה לתת לה לאכול? אני ממש אובדת עצות. מטרנה פגים, סימילאק פגים או להמשיך עם אינפמיל א.ר. 2. שמעתי שיש גם אינפמיל רגיל. מה ההבדל ביניהם? לתשובתכם אודה יעל

ראשית אני ממליצה לפנות לרופא הילדים לבדיקה גופנית ולשמוע את המלצותיו. האם עדיין פולטת ?האם עולה במשקל? לא תארת מה בדיוק קורה עם היציאות. קשה לדעת מה גורם לבכי ואי שקט ועצירות. לא חשוב איזה מזון תינוקות תקבל- אך אם פולטת הרבה צריך להסמיך עם מעט קורנפלור. וכאמור-לפנות לרופא מטפל.

25/12/2012 | 16:56 | מאת: יעל

ראשית תודה על תגובתך המהירה. הילדה כמעט לא פולטת. הבעיה היחידה היא עצירות קשה וכאבי בטםן חזקים. הרופא ראה אותה היום ואמר שהבטן רכה. כל עוד אוכלת לא מודאג ונתן חצי נר. הנר גרם ליציאה גדולה אך כמובן שזה אינו פתרון. לא ברור לי מדוע צריכה אינפמיל א.ר. הוא אמר שזה אוכל מצוין. היא הרי לא פולטת. 1. אולי יש אוכל אחר קל יותר לבטן? שאפשר אולי להסמיך עם קורנפלור? 2. אשמח להמלצה על אוכל. ואם יש צורך להסמיך כמה קורנפלור לשים? היא אוכלת 90 סיסי. אודה לתשובתך יעל

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער