עצירות - פעוט בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/12/2012 | 19:31 | מאת: שרית

שלום, בני בן השלושה חודשים סובל מעצירות. יש לו יציאה פעם ב 4-5 ימים. רוב היציאות שלו קשות כמו אבן. בהמלצתה של הרופאה אני מביאה לו: חצי כפית של שמן זית לפני הארוחה פעמיים ביום. כפית של מיץ עגבניות לפני הארוחה פעמיים ביום. שעה אחרי כל ארוחה מים 40 cc. כל אלו לא עוזרים כלל. כמו כן, בהמלצתה של הרופאה החלפתי לו את התמ"ל ל"אופטימיל". תזונתו מורכבת לרוב מתמ"ל בשילוב עם חלב שאוב. מה ניתן לעשות בכדי לסייע לו? אנא עזרו לי אני ממש מיואשת. האם ישנן בדיקות שיכולות לעלות על מקור הבעיה? תודה, שרית.

20/12/2012 | 19:40 | מאת: שרית

כמו כן, בשתי היציאות האחרונות שלו מצאתי שערה שלי. לא מדובר על שערה שנפלה בתך הטיטול, אלא זה היה בתוך הצואה. האם זה מסוכן? האם זה יכול לגרום לו לחסימת מעיים? אך אוכל לדעת שאין לו עוד שערות שהוא בלע? תודה, שרית

ראשית אשמח לשמוע פרטים נוספים: מתי החלה העצירות? האם ינק?האם הריוI ולידה היו תקינים ?האם אוכל טוב עירני עולה במשקל ומתפתח בצורה תקינה? האם מקיא?תינוק בן 3 חודשים שהוא בריא פרט לעצירות שהופיעה לאחרונה צריך טיפול שירכך את הצואה.שמן זית ועגבניה הם מזון שלא עוזר ליציאות בגיל זה. ההמלצה להחליף מזון תינוקות היא נכונה ואם אופטימיל שבוע-שבועיים לא עוזר אפשר לנסות נוטרילון למשך שבועיים.ובהמשך אם עדיין ישצורך בשינוי נוסף אפשר מטרנה צימחית. לתקופת המעבר עד שימצא המזון היותר מתאים אפר לרכך את היציאה עם סירופ אבילק 2 מל פעמיים ביום.אילו היתה בעיה של חסימת מעיים עם שיער היה מקיא ומתקשה לאכול. בכל אופן שימי לב לשערך בזמן שאת מטפלת בילד.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער