יונק ללא יציאות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

08/11/2012 | 14:58 | מאת: מלי

שלום, עוד כשבוע ימלאו לבני חודשיים, הוא ניזון אך ורק מהנקה, חייכן . עולה במשקל מתפתח ומתפקד בצורה טובה. הוא נולד במשקל 3040ג..בביקורת טיפת חלב בגיל חודש הוא שקל 4650ג. מאז שנולד לא היו לו יציאות מרובות ובסהכ עשה קקי פעם בשבועיים (קקי מקוניאלי יצא ביומיים הראשונים) מבירור אצל רופא ילדים נאמר לי עי הרופא שככל הנראה ישנה התאמה מלאה בין החלב שלי לבין צרכיו של בני..האמנם? חשוב לי לציין כי יציאה אחרונה הייתה לפני שבוע בערך בצבע ירוק מרקם קצף בכמות מאוד גדולה (שיכולה למלא יותר מחיתול אחד.. מה משמעות הדבר והאם יכולה להיות בעיה במערכת העיקול שלו? אשמח לקבל תשובה בהקדם

לפי תיאורך תינוקך נשמע תינוק בריא.ידוע שחלק מהתינוקות שניזונים מהנקה בלבד יש להם מיעוט יציאות במשך תקופה מסוימת. הסיבה לא ברורה אולי ספיגה טובה של החלב עם מעט שארית ואולי מעבר יותר איטי במעי. בכל אופן בחודש הראשון לחיים יש יציאה כל יום ורק כעבור כחודש מתחיל לפתוח רווחים. אם לתינוקך מהלידה היתה יציאה כל שבועיים צריך לבדוק שפי הטבעת תקין במיקום ובמראה ושהו נפתח בצורה טובה בזמן יציאה. תהיו במעקב רופא המטפל.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער