תינוק בין 4חודשים עם עצירות של שבועיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

03/11/2012 | 01:23 | מאת: אור

שלום , תינוק שניזון מי הנקה מלא ללא יציאות כבר שבועיים מגיל חודשים התחיל לעשות פעם ב5-6 ימים ועכשיו זה יותר זמן נראה מאוד סובל . מה עושים?ולמה זה קורה? האם כדי לעבור לארוחה אחד של מטרה אקסטרה קר שזה יעזור

תינוק שניזון מהנקה בלבד יכול להיות ללא יציאה במשך מספר ימים ומתואר גם עד 4 שבועות ללא בעיה רפואית.לא ידוע בדיוק ההסבר יתכן שחלב אם נספג טוב כך שלא נשארת כמות גדולה של תוכן במעי או אולי המעבר במעי איטי יותר .כל עוד התינוק אוכל טוב לא מקיא ועולה במשקל ובנוסף כאשר יש יציאה סוף סוף היא נראית יציאה רגילה של הנקה אז סימן שהכל בסדר ואין סיבה לדאגה.בכל אופן כאשר אין יציאה שבועיים רצוי שהתינוק יבדק על ידי רופא ילדים .אין צורך לשנות אוכל.אפשר לעשות מעט תנועות עם בירכים מקופלות לכוון הבטן כאשר יש אי שקט כי יתכן ואז התינוק מתאמץ בעצמו לצורך יציאה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער