עצירות לילד בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

26/09/2012 | 22:02 | מאת: אולה

שלום רב יש לי ילד בן 3 חודשים ניזון מהנקה מלאה בערך מגיל חודשיים התחילו עצירות של 5 עד6 ימים נתתי לו טיפה עגבניה (כפית מגורדת ) כל פעם מיד אחריה היתה יציאה אבל היום הוא 5 ימים עם עצירות ועגבניה לא עוזרת לו כבר שלושה ימים נותנת לו עגבניה וזה לא עוזר מה עושים ? הילד נרא סובל נורא

עגבניה לא עוזרת ליציאה. לא כתבת האם יש יציאה קשה או שהבעיה היא 5 ימים ללא יציאה אך אחרי 5-6 ימים יש יציאה רכה.אם היציאה היא קשה אפשר לרכך יציאה על ידי מתן סירופ אבחלק 2 מל פעמיים ביום למשך שבועיים לפחות ולהיות בקשר עם רופא מטפל.אם אחרי הפסקה של מספר ימים היציאה היא רכה אין צורך לדאוג ואין צורך להתערב רק להתאזר בסבלנות כי עם הנקה בלבד יש כנראה ספיגה יותר מלאה של המזון ומיעוט יציאות באופן זמני.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער