עצירות בת 3

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

06/07/2010 | 14:29 | מאת: מ

ביתי נגמלה מטיטולים לפני כ 4 חודשים.בחודש הראשון עשתה קקי בסיר ובאסלה פעם ביומיים ללא כל בעיה. לאחר כחודש החלה לעשות בתחתונים ובחודשיים האחרונים החלה לתת יציאה פעם ב 3-5 ימים עם מעט דם בניגוב ובשבועיים האחרונים ממש קושי בלהוציא את הצואה.הרופאה נתנה לנו שימוש בפגלקס 2 כפיות ליום,שמן פראפין 2 כפיות ליום ,נרות רקטוצורים לטיפול בטחורים פעם ביום ופרוקטוגליבנול. בנוסף,במידה ולא תהיה יציאה תוך יומיים אז להשתמש ב 2 חוקנים קטנים בבת אחת.היא לוקחת גם אל צירות של הדס. עברו יומיים ולבנתיים אין עוד יציאה.ברצוני לדעת האם יש תופעות שליליות לשימוש ממושך בתכשירים אלה (במיוחד הנרות פרוקטוצורין והגליבנול) והאם הטיפול שנתנה הרופאה נראה לך יעיל ? תודה

בתך מקבלת יותר מדי תרופות.החשוב ביותר הוא ריכוך הצואה כך שתהיה יציאה רכה כל יום ואז לא תהיה יציאה קשה ופוצעת והפצע בפי הטבעת יתרפא. אמבטיות גם עוזרות לריפוי.מישחה ונרות הם טיפול לגדולים ולא לקטנים-ובעיקר לא לשים נרות.גם לא חוקנים.צריך לעלות במינון הפגלקס ל3-4 כפיות ביום בחצי כוס שתיה אפשר בשילוב עם פרפין.וכעבור מספר ימים תהיה יציאה.צריך סבלנות ועיקביות ולהמשיך מספר חודשים לתת פגלקס במינון שגורם ליציאה רכה אם לא כל יום אז כל יומים אבל רכה.יתכן שהגמילה היתה מוקדמת מדי.אם מודיעה או רואים לפי ההתנהגות שיש לה צורך ליציאה להציע טיטול לצורך היציאה למשך מספר חודשים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער