עצירויות לתינוק בן חודשים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

04/04/2012 | 00:29 | מאת: מירב

שלום, יש לי בן בן חודשיים ומההתחלה היה עושה קקי פעמיים בשבוע, רופא הילדים טען שכל עוד לא מדובר בעצירות, אלא ביציאה רכה אין בעיה. לפני חודש הפסקתי להניק ושמתי לב שהיציאות התחילו להיות קשות ובני היה סובל במהלך היציאה. בהמלצת הרופא עברתי ממטרנה לסימילאק וכשזה לא עזר עברתי לנוטרילון. יש לציין שהיציאות קשות פחות, אך עדיין מופיעות פעם בשלושה ארבעה ימים. (למשך שבוע אחד הרופא הילדים הקודם שלי המליץ על נוטרימגן, הדבר הקל על היציאות הבעיה היתה שבני לא היה אוכל הרבה וירד במשקל. רופא הילדים החדש שפניתי אליו טען שאין צורך במזון כזה כיון שמדובר רק בעצירות ולכן עברתי לנוטרילון). שאלותי... 1. האם קצב היציאות הנוכחי נורמלי? או שזה מוגזם שתינוק לא עושה קקי 3-4 ימים 2. האם כדאי לתת לו מים\ מיץ עגבניות\מיץ שזיפים כדי להקל על היציאות בברכה, מירב

תדירות יציאות של תינוק יונק יכול להיות פעמיים בשבוע ואם היציאות רכות של הנקה זה תקין.אולם יציאות קשות מעידות על עצירות.יציאות קשות יכולות להופיע בזמן מעבר מיניקה לפורמולה.אם זה זמני ומשתפר והיציאות הופכות שוב רכות לא צריך לשנות מזון אך אם היציאות הן קשות עם נוטרילון מומלץ לעבור למזון תינוקות ללא חלבון חלב -עדיף נוטרמיגן אך אם התינוק מסרב לאכול נוטרמיגן אפשר לנסות מטרנה צימחית במשך שבועיים ולבדוק אם היציאה משתפרת. מיץ עגבניות לא עוזר ומיץ שזיפים עוזר אך לא מומלץ לתת לפני גיל 4 חודשים מזון שאינו תמ"ל.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער