עצירות אצל בת 6 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

24/01/2012 | 12:58 | מאת: דינה

בתי יונקת ואוכלת ירק (גזר/בטטה/דלעת/קישוא) או/ו פרי (תפוח/אגס/אבוקדו)פעמיים ביום. בשבוע שעבר נתתי לה בננה. ביום חמישי יצא לה קקי קשה ומאוד מסריח ומעט פיפי. במהלך הסופשבוע החלפתי לה המון חיתולים בגלל שכל פעם יצאה לה חתיכה של צואה. בשבת נתתי לה אבוקדו וגזר והקקי התרכך קצת והריח הרע עבר וכמות הנוזלים עלתה. מאז אני ממשיכה לתת לה אבוקדו בשל וגזר מבושל. יש לה גזים אך שום דבר לא יוצא. אני רוצה להקל עליה. היא בד"כ עושה קקי כל יומיים... מה אני יכולה לעשות?

28/01/2012 | 15:07 | מאת: דינה

בהמשך למה שרשמתי קודם. נתתי לה מיץ שזיפים וחזרו לה היציאות הקשות והכואבות. ביום חמישי, הלכנו לרופא והוא המליץ לתת לה גליצרין פעמיים בהפרש של שש שעות, 6-7 כפות מיץ שזיפים ו7 מל אבילק עד שהכול נפתח ואז לרדת ל-4 מל אבילק פעמיים ביום. לא נתתי נרות. נתתי 6.5 מל אבילק וכפית מיץ שזיפים, ובטטה ואבוקדו. יצאה לה צואה מאוד נוזלית. למחרת, היא שחררה צואה 5 פעמים. הצואה הייתה רכה ושינתה את הצבע מירוק לכתום. היא אכלה בטטה עם דלעת. נתתי לה 2.5 מל אבילק. היום היא לא שחררה צואה עדיין ונתתי לה 2.5 מל אבילק ובטטה עם קישוא. לתת לה שוב אבילק וצריך גם מיץ שזיפים? או שאולי זה טוב שהיום היא לא שחררה צואה? מקווה לקרוא את תשובתך בהקדם. תודה, דינה

שלום דינה.מזון מוצק,בננה אך גם מזונות אחרים כאשר הם חדשים למעי,יכולים לגרום לשינוי בפעולת המעיים ולהופעה של עצירות.הטיפול הוא ריכוך היציאה.ריכוך אפשר להשיג על ידי מזון כמו מיץ פירות כמו שזיפים ותפוחים או מחית שזיפים ותוספת שתיה, או על ידי מתן תרופה שמרככת יציאה-במקרה זה אבילק שהיא בעצם תאית שגורמת לריכוך היציאה עי ידי כך שסופחת מים.מינון של 2.5 מל פעמיים ביום יכול להספיק אך אפשר לעלות גם ל3.5 מל פעמיים ביום.ותוספת שתיה.אם עד הופעת העצירות עשתה יציאה כל יומיים אז גם עכשיו עם הטיפול יציאה כל יומיים זה בסדר.העיקר שהיציאה תהיה רכה ותצא בקלות ללא מאמץ חריג וללא בכי.אם אוהבת מיץ שזיפים אפשר לתת יחד עם הטיפול באבילק אך אם לא אוהבת אין צורך להכריח.חשוב לטפל באבילק תקופה של מספר שבועות כדי שהעצירות לא תחזור.בהצלחה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער