עברו 19 יום

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

26/06/2010 | 16:39 | מאת: מאיה

שלום ד"ר צילי. עברו 19 יום מאז היציאה האחרנה של בתי בת החודשים,ביום ה 17 ביקרנו אצל רופא ילדים,הוא בדק אותה התפתחותית,בדק את ביטנה וקבע כי הכל תקין,הבטן אינה תפוחה ואף רכה,ההתפחות שלה תקינה,הילדה נינוחה,עולה במשקל,אינה מראה סימני סבל,הוא החדיר נר גליצרין גם זה לא גרם ליציאה,בתי אינה מקיאה,כתבנו לך ביום ה15 וביקשת סובלנות,האם ידוע על מקרים כאלה?מה עלינו לעשות?בתי יונקת בלבד,האם לשנות תזונה?האם להוסיף משהו?תודה,

תינוק שניזון מהנקה בלבד אפשר שלא תהיה יציאה גם 3-4 שבועות אולם מצב זה אינו שכיח.האם כאשר היו יציאות ספונטאניות הן היו יציאות רכות רגילות של הנקה?לפי התאור שמסרתם היא נינוחה אוכלת טוב עולה במשקל ובטן אינה תפוחה כך שאפשר להמשיך במעקב רופא מטפל עוד כשבוע ימים עם בדיקה כל 2-3 ימים.רוב הסיכויים שתהיה יציאה ואולם אם לא תהיה יציאה אני ממליצה הפניה לגסטרואנטרולוג ילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער