בדיקת מעי הגס והדק ע''י pillcam

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

23/12/2011 | 20:33 | מאת: patient

צילי שלום רב! אני רוצה לדעת בקשר להאם קיימת כבר בדיקת pillcam? ואיפה אפשר לבצע אותה. אני שואלת,כי לפני 4 שנים בטכניון הייתה חברה ביריד תעסוקה ונתנו לנו שם 3 דגמים לוושט,למעי דק ולמעי גס. אני כבר לא זוכרת או שהם חיפשו מהנדסים לפיתוח או מתנדבים לבדיקות. תחום העיסוק שלנו היה אחר,כך שלא התעניינו בזה במיוחד,אבל לקחנו את הדגמים- יש לי אותם בבית. אז השאלה שלי מה יצא מזה? האם זה אכן טוב באבחנת סרטן המעי הגס? מה הדיוק של הבדיקה? האם הבדיקה הזאת נכנסה לפעולה כבר באיזשהו בית חולים (או מרפאה) ממשלתי או פרטי? נראה לי כי הבדיקה הזאת יכולה לתת מענה לחולים שהחדרת הקולונוסקופ אינה אפשרית,כי יכולה לפצוע את האיזור ולגרום לפיסורה.אצל אבי זה ככה,לכן אני מתעניינת בבדיקה הזאת. תודה רבה! אהיה אסירת תודה אם תוכלי בבקשה לברר לי משהו בנוגע לבדיקה ע''י pillcam.אשמח גם לדעתך בנוגע לבדיקה הזאת. תודה רבה. בכבוד רב.

מזה מספר שנים נעשית בדיקה של מערכת העיכול באמצעות ה-PILLCAM כמעט בכל מכון גסורואנטרולוגי בארץ.הבדיקה מיועדת לחיפוש נגעים ברירית המעי באזורים אשר לא ניתן להגיע אליהם עם אנדוסקופ. הצרות בחלק של המעי מהווה התווית נגד לשימוש בקפסולה שעלולה להתקע מעל ההצרות.אני מממליצה לפנות למכון גסורואנטרולגיה שנמצא בבית חולים ולשמוע את המלצותיהם..יש גם קולונוסקופ לילדים שיותר עדין וגמיש וניתן להשתמש בו לפי הצורך.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער