בן 11 כאבי בטן לאחר גמילה מאנקופרזיס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

17/12/2011 | 20:10 | מאת: אמא לבן 11

בני בן 11 נגמל לפני כ3 שב מאנקופרזיס קשה לאחר 4 שנים. מיד לאחר שהתרוקן כמספר ימים בכמויות צואה מטורפות החל לסבול מכאבי בטן חזקים (באזור הטבור) כאבים שפוגעים בהתנהלות היומית לא הולך לביהס, מתעורר בלילה או בבוקר מכאבים. כרגע הקיא. האם יש מצב שהמעי נפגע בהתרקנות האינטנסיבית? איזו בדיקה צריך לבצע? האם התופעה שכיחה?

איזה טיפול קבל להתרוקנות?האם ממשיך לקבל טיפול? יש תרופות שעוזרות לניקוי המעי הגס על ידי כך שגורמות למעי להתכווץ חזק וזה יכול להיות מורגש ככואב.לרוב אין כאב בטן כתוצאה מכך שהמעי התרוקן מהצואה.בכל מקרה אני ממליצה לפנות לרופא שטיפל באנקומפרזיס.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער