ילד בן 3

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

23/10/2011 | 21:13 | מאת: שושי

לדר. צנגן, שלום.בני בן 3 ושולשה חודשים, נגמל ממש ביום הולדתו ה-3 (ולא מפני שממש רצה אלא כי צריך להיות גמול לגן) כיום הוא לא מפספס פיפי אבל מה שנוגע לקקי- עושה הרושם שהוא בכלל לא מבין ולא מרגיש מתי לעשות. אני משיבה אותו על האסלה, כלום. לאחר רבע שעה הכל במיכנסיים. הילד מפותח יפה, מדבר, מבין- וממשלא ברור לי איפה הבעיה שלו- אגב, הוא יכול לעשות שלוש יציאות רכות ביום. יתכן והוא מחזיק הכל ואז בורח לו? ולכן גם היציאות בתדיורת גבוהה? אודה על תשובתך.

נראה שהגמילה היתה מוקדמת מדי עבור הילד.איך את מחליטה להושיב אותו על האסלה?את מחליטה עבורו מתי לעשות יציאה? בתהליך גמילה נכון קודם כל הילד מודע לצורך שלו לעשות יציאה אחר כך מכריז על כך בקול רם "קקי,קקי" או "יש לי קקי" ולומד שברגע שמרגיש צורך ליציאה זה הזמן הנכון ללכת לשירותים ולשבת על האסלה ולעשות יציאה באסלה. גם הילד שלך צריך לעבור שלבים אלה.בסבלנות.בעיתוי שיהיה מתאים לו.

27/10/2011 | 15:43 | מאת: שושי

הילד בן 3 וכמעט 4 חודשים והולך לגן. מה עלי לעשות איתו? (הלואי והיתי יכולה לשבת איתו בבית) לספוג את הפספוסים? להחזיר לו טיטול (בגן ביקשו לשלוח אותו עם טיטול)- אין לו פספוסים של פיפי אבל כשהוא עם טיטול הוא עושה בו הכל. מה הנכון לעשות? תודה על תשובתך

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער