עצירות-בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

22/10/2011 | 23:35 | מאת: נורית

בתי בת שנה וחצי, לפני כ 4 חודשים סבלה לראשונה מעצירות של כ 5 ימים. מאז היו עו כפעמיים בהפרש של חודש בערך של עצירות של מס' ימים. הפעם האחרונה והקשה היתה לפני כשבוע וחצי, היא סבלה בכל פעם שניסתה להוציא, ואז היא מתאפקת .ניסיתי לתת לה שמן זית (בעבר עזר לה) אבל היא מתאפקת בכל כוחה, עד שהיא נשברת ואז הצואה יוצאת בכאב רב . בעפם האחרונה הסבל היה רב, ורק חוקן עזר לה (גם זה לא בקלות). עכשיו היא שוב באותו מצב. אני חוששת שיש לה פצע פנימי (בחוץ לא רואים כלום) משום שרואים אותה לוחצת קצת ואז היא משמיעה קול של כאב ושוב מתאפקת. אני נותנת לה בשבוע האחרון LAEVOLAC בהמלצת רופאת משפחה (לאחר העצירות הקודמת הצואה חזרה להיות רכה מאוד) וכן שמן זית אבל זה לא עוזר כי היא מתאפקת מרצונה. מה עושים?

22/10/2011 | 23:38 | מאת: נורית

הרופאה הסבירה לי ש4-5 ימים אינו מוגדר כעצירות, אבל ילדתי במצב רגיל עושה כל יום צואה רכה, ואם אינה עושה, לאחר 3-4 ימים זה מפריע לה מאוד. אני רואה אותה מתחילה לעשות ואז מושכת פנימה בגלל כאב מסוים (כנראה) ואז נכנסים ללופ של התאפקות עד לצרחות וצואה קשה

23/10/2011 | 00:28 | מאת: נורית

קראתי פה הרבה שאלות ותשובות, ויש לי שאלה נוספת ברשותך: קראתי על נורמלקס . את ה לבולק קיבלתי מרופאת משפחה. בעלון נרשם שהתרופה לא מומלצת לתינוקות, ולכן נתתי בחשש מסוים. האם לבולק מתאים לבת שנה וחצי? האם מומלץ לי לקנות נורמלקס? מה המינון הנדרש לבת שנה וחצי ששוקלת כ 10 ק"ג? היא תמיד קיבלה מטרנה חלבית, ולאחרונה הוספתי לה חלב ניגר, וזה בנוסף למעדני חלב שהיא מקבלת מס' חודשים. האם יתכן שמטרנה חלבית ויוגורט לא עושה לה עצירות, ואילו חלב ניגר כן עושה עצירות? תודה מראש, התור לגסטרו ארוך ואשמח לתשובות מפורטות.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער