עגבנייה לעצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

26/09/2011 | 00:12 | מאת: עמית יפרח

היי ביתי בת חודש וחצי נותנת צואה פעמיים ביום חשוב לציין שמתאמצת מאוד עד שיוצא,הייתי אצל רופאת ילדים והמליצה פעם ביום לתת בכפית עגבנייה מגורדת משום שהיא רואה פצע קטן בפי הטבעת (חושבת לא בטוחה) ועדיף שהצואה תהיא יותר רקה האם זה נכון בגיל כזה לתת עגבניה האם זה יכול לגרום לנזק כלשהוא?אשמח לתשובה

האם היציאה היא קשה או רכה?איזה מזון אוכלת האם הנקה או תחליף חלב אם? מתן עגבניה לא מתאים בגיל ככך צעיר.זה לא גורם נזק אך גם לא עוזר ליציאות.אם התינוקת צורחת בזמן יציאה אך היציאה היא רכה לא צריך לעשות שום התערבות.זה שלב התפתחותי וזה ירגע.אך אם היציאה היא קשה והתינוקת לא יונקת הטיפול הראשוני מומלץ להחליף למזון תינוקות אחר.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער