בעיה דחופה!!!!

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

04/09/2011 | 17:15 | מאת: עדי

שלום, בני בן חודש וחצי, הוא אוכל מטרנה חלבית שלב 1 . הבעיה היא שבחודש האחרון התחילה לו עצירות ממש חזקה , עם גזים מסריחים בריח של צואה. אני בערך בכל יומיים עוזרת לו ע"י הרמת הרגליים לכיוון הבטן ועם זה לא עוזר אז עם מודד חום ושמן תינוקות, הילד ממש סובל מכאבים ואפילו לפעמים יש לו התפרצויות של בכי כאילו שקיבל מכה ממש כואבת. הצואה שלו ממש ירוקה כמו צבע של מדים של צה"ל. היא ארוכה כמו נקנקיות ורק אחרי 2-3 שבלולים ארוכים יוצאת צואה רכה וקצת צהובה. מה צריך לעשות כדי לעזור לו, הוא ממש סובל. (התחלתי לתת לו מים בין הארוחות אבל גם זה לא עוזר לו). האם עליי לפנות לרופא המשפחה כי פעם אחת כשהייתי אצלו ואמרתי לו שיש לילד צואה ירוקה הוא לא ממש התייחס.

04/09/2011 | 17:20 | מאת: עדי

יש לציין כי הילד אוכל 120 סיסי בהפסקה של פעם אחת זאת אומרת הוא אוכל 70 סיסי בערך עושה גרפס ואח"כ ממשיך אבל את מה שנישאר הוא אוכל עם התעקמויות ועצבים זה תמיד כך בכל ארוחה שלו. האם זה קשור לגזים ולעצירות??

בנך בן חודש וחצי וכבר חודש שיש קושי ביציאות.אין חשיבות לצבע של היציאה.במקרה של התחלה ככ מוקדמת צריך לפנות לרופא מטפל לבדיקה. כטיפול ראשוני אני ממליצה להחליף כלכלה לנוטרמיגן .אפשר לנסות לפני כן מטרנה אקסטרא קאר.בכל מקרה התערבות על ידי מדחום אינה עזרה אלא להפך זו הפרעה לתהליך היציאה הטבעי.ויש להמנע מכך.תינוק לומד לעשות יציאה בתגובה לגירוי שהוא חש בבטן וברקטום,בעקבות התחושה הוא לומד להרפות ולפתוח את פי הטבעת ולדחוף על ידי לחץ בבטן.גירוי בפי הטבעת משבש את תהליך הלמידה ומבלבל אותו כך שמחכה לגירוי החיצוני במקום לגירוי הפנימי. הפסקה באמצע הארוחה ואי שקט במהלך החלק השני של הארוחה יכולים להיות תוצאה של אי נוחות בבטן לפעמים בגלל רפלוקס קל לפעמים בשל רפלקס של גירוי התכווצות מעי גס בזמן אוכל.גם לזה החלפת האוכל לנוטרמיגן יכולה לעזור.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער