יציאה בת 4 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

04/08/2011 | 21:18 | מאת: Maya

שלום דוקטור בתנו המקסימה בת 4 וחצי חודשים עושה קקי בצורה לא תדירה ומשונה. היו תקופות שעשתה כל יום, לפעמים פעם בשבוע, ולפעמים גם עשרה ימים ללא יציאה ואנו נדרשים להתערב ולשים לה נר שבדרך כלל עוזר. היא אינה נראית סובלת , היא חייכנית ועולה במשקל ( לא המון אבל עולה, אחוזון 25 למשקל ואחוזון 70 לגובה). היא יונקת הנקה מלאה ושיש יציאה היא רכה בצבע חרדל.( לאחרונה החלה בתוספת ברזל והצבע השתנה לירוק כהה אך עדיין יציאה רכה). מה אנו יכולים לעשות כדי לגרום לה לעשות כל יום? תודה רבה מראש

כאשר היציאות לא סדירות ויש מרווחים של שבוע או 10 ימים ללא יציאה זה מובן שיש תחושה של אי שקט ודאגה אולי יש בעיה רפואית.אולם לתינוקות יונקים יכולים להיות תופעות כאלה ללא כל בעיה רפואית.אם התינוקת רגועה אוכלת טוב וכל יציאה היא רכה בצבע חרדל -גם היציאה שמופיעה אחרי 10 ימים אז אין צורך לשים נר ואין סיבה לדאגה.היציאות ישתנו כאשר תתחיל אוכל מוצק.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער