בת 3

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

08/06/2010 | 20:59 | מאת: רקפת

הבת שלי בת 3. נגמלה לפני כחמישה חודשים (למעט בלילה שעדיין עם חיתול) . לפני כחודשיים הפסיקה לעשות קקי בשרותים ומבקשת רק חיתול. לדבריה היא מפחדת . לאחרונה גם החיתול לא עוזר (למרות שהחזרנו לה חיתול גם בשנת הצהרים ובעצם בכל זמן שמבקשת קקי). המצב הוא שהיא מתאפקת 4-6 ימים ולא עושה קקי , סובלת מכאבי בטן חזקים וחוסר שקט . ניסינו עגבניות ושזיפים - לא אוהבת . סירופ אל צירות- גם לא אוהבת אבל שותה אך זה לא עוזר . מה עושים ?

זו תופעה מוכרת .היא זמנית ותמשך מספר חודשים .התגובה שלכם להחזיר טיטול ליציאות היא תגובה נכונה.אולם מרגע שהחלה התאפקות נוצר מעגל שמזין את עצמו:התאפקות גורמת לצואה קשה ויציאה כואבת ,הכאב ביציאה מרתיע עוד יותר וגורם להמשך ההתאפקות גם לקראת היציאה הבאה כדי להמנע ככל האפשר מהכאב,וחוזר חלילה.את המעגל אפשר לנתק על ידי טיפול במרכך צואה נורמלקס-אבקה שממיסים במיץ או משקה חלב נטולת טעם וריח .ריכוך היציאה באופן קבוע לתקופה של מספר חודשים יום יום עד לאחר הגמילה המלאה ואחר כך ירידה הדרגתית במינון עד הפסקה.בשבוע הראשון המינון המתאים הוא כוס מדידה של 17 גרם ב240 מל שתיה אפשר לתת במנה אחת בערב או לחלק לשתי מנות, ולאחר שתהיה יציאה גדולה ורכה מספר פעמים לרדת לחצי מהמנה יום יום קבוע .המנה הנכונה היא זו שגורמת ליציאה רכה כל יום 1-2 ביום.בהדרגה היא תרגע ובעיקבות הפסקת הכאב ביציאה גם תפסיק להתאפק .אפשר לפנות למרפאת גסטרו ילדים בוולפסון לטיפול.

10/06/2010 | 22:36 | מאת: רקפת

האם נורמלקס עדיף על אלצירות ( שקצת עוזר אם כי לא פותר את הבעיה )? האם נורמלקס מצריך מרשם רופא?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער