אכילה מוזרה בתינוקת בת חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

21/07/2011 | 10:19 | מאת: גלי

שלום בתי אוכלת מזה כשלושה שבועות בעצירות גדולות באמצע האוכל. בעבר הייתה מסיימת בקבוק שלם ללא עצירות. לפני כשבועיים סבלה מצינון וכל ארוחה הייתה עושה הפסקה של חצי שעה ואז ממשיכה. מאז הצינןו עבר אבל דפוס ההאכלה הזה לא השתנה. אני מכינה בקבוק של 150 סיסי, היא אוכלת 80, מפסיקה וממשיכה עוד 40-60 אחרי כשעה. האם מצב תקין? בנוסף, יש לה יציאה פעם ביום, בימים שאין לה יציאה (יש כאלה גם) היא אוכלת פחות, האם קיים קשר? היא עולה במשקל. אשמח לעזרתך

האם נבדקה על ידי רופא ילדים?אולי יש פיטריה בפה ולכן מפסיקה באמצע ארוחה? אם הבדיקה תקינה יתכנו מספר אפשרויות:1.וירוס(שהתבטא בצינון) יכול להאט את התרוקנות הקיבה ולגרום לתחושת מלאות בנפח ארוחה קטן יותר ולכן ההפסקה.2.הרגל שנוצר בזמן המחלה הוירלית ששיבש את סדר היום.גם אם אכלה רק 80 לנסות להציע את המשך הארוחה רק תוך חצי שעה מהתחלת הארוחה ואם מסרבת אז לא לתת אוכל אחרי שעה אלא "למשוך" 3 שעות עד הארוחה הבאה ואז תהיה יותר רעבה ותאכל יותר בארוחה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער