עצירות או גזים?

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

05/07/2011 | 02:20 | מאת: אמא

שלום בתי בת חודשיים. מזה מספר ימים במהלך כל ארוחה מתפתלת, תנועות ידיים חדות ורגליים מתוחות. לאחר הפסקה שהיא עושה במהלך האוכל , כל ניסיון להמשיך להאכיל אותה נתקל בבכי ובאי שקט. כאשר אני מנסה להאכיל אותה היא עושה כמו תנועה של הקאה ומוציאה את הבקבוק החוצה. גם לאחר סיום הארוחה כאשר היא שוכבת במיטה היא ממשיכה בתנועות ידיים רבות ותנועות רגליים - בקיצור חוסר שקט. חשוב לי לציין כי מדובר בתופעה של הימים האחרונים. לפני כן הייתה אוכלת אפילו ללא הפסקה והייתה שקטה לחלוטין. ניזונה ממטרנה אקסטרה קייר, משקלה 5300 גר, אוכלת 5 ארוחות ביום של 130 סיסי בממוצע. יציאה פעם ביום - במהלך הימים האחרונים עשתה יציאה אחרי יומיים וגם פעם אחת בלבד. האם מדובר בגזים? האם בתופעה אחרת? האם בשל עצירות? מה ניתן לעשות? אשמח לעזרתך

לא תמיד אפשר לדעת מה גורם לאי שקט שקשור לאוכל לתינוקת בת חודשיים.התופעות שתארת אמנם יוצאות דופן בהשואה להתנהגות עד כה אך כשלעצמן אינן נשמעות מדאיגות.אפשרות אחת יכולה להיות רפלוקס היינו חזרה של תוכן מהקיבה לוושט כאשר הקיבה מתמלאת במהלך הארוחה ורמז יכול להיות בתנועת ההקאה אם את מנסה להמשיך את הארוחה.אפשרות שניה-התינוקת לא כל כך רעבה ומרגישה שובע אחרי חלק מהארוחה.לא להתעקש להאכיל כדי לא לגרום להקאה.רפלוקס היא תופעה רגילה לחודשים ראשונים לחיים.אפשרות שלישית-בועת אויר גדולה בקיבה מאויר שנבלע בבכי שקדם לארוחה או מאכילה בשקיקה או אכילה רגילה.אפשר לעשות הפסקה ולעזור לתינוקת לגהק.אפשרות נוספת-גזים או אי-נוחות מהתכווצות המעי הגס כי אכילה והתכווצויות של הקיבה גורמות להתכווצות המעי הגס ולחלק מהתינוקות יש יציאה תוך כדי או מיד אחרי ארוחה.לנסות להרגיע על הידיים להוציא אויר ואפשר גם לקפל רגלים לכוון הבטן ולהקל מעט על יציאת גזים מפי הטבעת.

07/08/2011 | 14:32 | מאת: נירה

אותו דבר עברנו עם הקטן שלנו, הוא נורא סבל והתפתל. מה שנורא הרגיע היה גרפווטר שקנינתי לו בהמלצת הרוקח, נסי לתת לו את זה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער