בן 3.5 יוצר לעצמו עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

02/07/2011 | 17:11 | מאת: רביד

היי אשמח לעזרתך בני בן שלוש וחצי גמול כבר חצי שנה, סובל מעצירויות כבר מגיל 5 חודשים! לפני הגמילה ייעצת לי לתת לו נורמלקס במינון קבוע יום יום במשך 5 חודשים ואכן עשיתי זאת (מה שעזר מאד לגמילה), חודשיים לאחר הגמילה הפסקתי בהדרגה את הנורמלקס ומאז היציאות שלו פעם ביומיים שלושה משום שהוא סוגר את פי הטבעת ומתעקש להתאפק עד שאינו יכול יותר ואז ניגש לשירותים (והיציאות גדולות יחסית לגילו אך לא כל כך קשות), ידעתי שבסוף יצא לכן לא הייתי לחוצה, בשבועיים האחרונים התופעה החמירה ועכשיו כבר שבוע שלא היתה יציאה! למרות שכל יום הוא אומר שיש לו אך סוגר ולא מוכן ללכת לשירותים! זה היום השני שאני נותנת לו נורופן ואף היום עשיתי לו מעט מיקרולט אך עדיין שום דבר לא יוצא! אני מאד מאד מודאגת ולא יודעת מה עוד עלי לעשות... חשוב לי לציין שהילד אוכל ירקות והרבה, שזיפים מיובשים, וכל מיני דברים עם סיבים תזונתיים! מה עוד שלפני שבוע בדיוק נגמל מבקבוקי חלב בלילה (שתה חלב פרה), האם יש לזה קשר לעניין? האם עלי להתייעץ עם מישהו? אשמח לתשובתך

02/07/2011 | 17:14 | מאת: רביד

שתי נקודות ללדיון.1.יתכן שחלב פרה גורם לעצירות לחלק מהפעוטות והפסקת חלב ומוצריו ומעבר לסויה במקום חלב יכולה להיות חלק מהטיפול.2.התנהגותו הנוכחית היא התאפקות עד כמה שהוא יכול.וילדים יכולים להתאפק הרבה זמן.אני מציעה לא להשתמש במיקרולט כי הוא ודאי מתנגד.במקום זאת תנו מנה גדולה של נורמלקס 17 גרם ב240 מל שתיה אפשר לחלק ל2 מנות במשך אחר הצהרים והערב במשך 3-5 ימים עד שיש יציאה גדולה ורכה ואחר כך לרדת ל8-10 גרם ליום כל יום.ובמקביל אחרי 3 ימים נורמלקס במינון הגבוה לשדל אותו על ידי משחקים שישב על האסלה.עם נורמלקס קשה יותר להתאפק.בהצלחה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער