בת חודש וחצי ללא יציאה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

11/06/2011 | 23:16 | מאת: מודאגת

שלום. בתי בת חודש וחצי. תדירות היציאות שלה היא פעמיים ביום והיא ניזונה מסימילאק. עם לידתה עברה ניתוח במערכת העיכול (נולדה עם DUADENAL ATRESIA). לאחר הניתוח יציאות תקינות וסדירות. ביומיים האחרונים ללא יציאה בכלל. ישנה יותר שעות בין הארוחות (עד אתמול 4 שעות בין הארוחות, היום 5 שעות ואף יותר). כאשר ערה בוכה ומתפתלת ככל הנראה גזים או מכיוון שללא יציאה). האם ניתן לומר כי מדובר בעצירות? מה ניתן לעשות במקרה זה? האם להחליף את סוג האוכל (ניזונה מסימילאק)? אשמח לעזרה

האם אוכלת בתאבון או ממעטת לאכול?האם מקיאה?האם הבטן תפוחה מהרגיל? הפסקה של מספר ימים ביציאות יכולה להיות תופעה חולפת בתינוקות אך במקרה שלכם בשל הניתוח שעברה חייבים עירנות מיוחדת כדי לשלול אפשרות של חסימת מעיים על ידי הדבקויות או הצרות במעי במקום הניתוח .פנו לרופא המטפל!

12/06/2011 | 07:37 | מאת: מודאגת

היי ראשית תודה על התגובה המהירה. לשאלות: אוכלת בתאבון. בטן אינה תפוחה. לא מקיאה (יש פליטות אבל לא יותר מהרגיל). מה לעשות? לפנות לרופאת הילדים או לכירורג שניתח אותה? תודה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער