עצירות אצל תינוק בן שבועיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

02/05/2011 | 15:26 | מאת: ליעדי

בני בן שבועיים. ניזון מחלב אם ומסימילאק. עד שלשום היתה לו יציאה לאחר כל ארוחה. אתמול והיום נתן יציאה אחת בלבד. הוא מנסה לעשות, אך ללא הצלחה, ונסיונותיו מלווים בכאב ובאי נוחות. מרקם היציאה רגיל, יש לו תאבון ואין לו חום. יצוין כי לאחר שנולד אושפז ל 3 ימים בגלל פליטות מרובות ונפיחות קלה בבטן - הבעיה נפתרה ללא התערבות רפואית והוא שוחרר.האם המצב מצדיק בדיקת רופא?

לתינוקות יונקים יש תקופות עם מיעוט יציאות וגם הפסקות של מספר ימים עד שבוע ימים בין יציאה ליציאה.אם היציאה שבאה לאחר ההפסקה היא רכה של הנקה זה סימן שהכל בסדר.בכי בזמן יציאה גם אם חזק ומלווה בהאדמה בפנים אינו ביטוי לסבל אלא למאמץ שהתינוק עושה כדי ליצר לחץ בבטן לדחוף את היציאה החוצה.הקאה או בטן תפוחה הם סימנים שמצריכים פניה לרופא. במקרה שלכם בשל האישפוז שתארת חשוב להיות במעקב תכוף של רופא מטפל .

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער