פיסורה לבת שנה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/04/2011 | 14:52 | מאת: ת

שלום רב, לפני כחודש הייתי אצל מומחה גסטרו ,הילדה שלי צרחה בזמן יציאות,יציאות קשות,הרופא אבחן פיסורה ואנחה אותנו מה לעשות ,סיביים תזונתיים,ומשקה בשם אבילק שלא עזר באופן קבוע,נגיד יום היה יציאה רקה יום אחר קשה ,בחודש האחרון לפי הרופא זה היה אמור לעבור,התקשרתי טלפונית והד"ר הציע להחליף לנורמלקס,זה היום השני שהיא שותה,עדיין אין תוצאות,רציתי לשאול אם זה ימשיך עוד הרבה זמן,אני נורא מיואשת ,ניקרע הלב פשוט,מה עוד ניתן לעשות? ,הילדה בדיוק בגיל שצריכה לטעום דברים ידשים אוכל "של גדולים" אני ממש חושבת 10 פעם אם לתת לה משהו,בנוסף אשמח אם תעזור לי בכפות האבקה לתת לה,נתתי 4 גרם,זה מספיק? אשמח לתשובה,עידוד,שזה מתי שהוא יחלוף,כמה זמן להמשיך עם הנורמלקס,אחרי חודש שאבילק לא עזר כלל

22/04/2011 | 11:39 | מאת: ת

בבקשה תתיחסו

השפעה של נורמלקס אורכת 2-3 ימים ואני מקווה שלאחר שבוע ימים של שתית נורמלקס 4 גרם ליום יש שיפור ביציאות והן רכות.אם עדיין קשות לעלות מינון ל6 גרם ליום 3 ימים ולפי המצב אפשר לתת גם שתי מנות של 4 גרם ביום.כל 4 גרם יש להמיס ב50 מל שתיה.בכי בזמן יציאה יכול להמשך גם כשהיציאה רכה כי סיבת הבכי היא גם כאב וגם פחד אך מתן של נורמלקס במשך מספר שבועות יום יום יאפשר לפיסורה להרפא והכאב יחלוף.חשוב לא להפסיק את הנורמלקס מוקדם מדי.אין צורך לעכב את הטעימות של אוכל חדש זה לא יחמיר את העצירות.מתן נורמלקס ישמור על יציאה רכה. לא ניתן לדעת מה קרה קודם הפיסורה והכאב שגרם להתאפקות ויציאה קשה או להפך יציאה קשה שגרמה לפיסורה אך עם טיפול בנורמלקס לאורך זמן הבעיה תפתר.

03/05/2011 | 11:15 | מאת: תהילה

תודה רבה לך ד"ר צילי צנגן! הבהרת לי את התמונה, תודה על הזמן שלך ועל התשובה,

07/05/2011 | 17:17 | מאת: אחת שכבר הרבה זמן נמצאת בבעיה שלך

הילדה שלי כבת שנתיים וכבר שנה עם נורמלקס ,ממה שאת מספרת יש להם את אותה בעיה , ואני מודיעה לך שהפיסורה אצלה עברה ועדין עם עציריות , .

20/05/2011 | 10:36 | מאת: ת

שלום לך, לאחר חודש וחצי של שקט עם הנורמלקס,החלטתי להוריד מינון לילדה שלי בת השנה,מתחילת השבוע חזר הבכי,חזר הייאוש,ד"ר בבקשה עזרתך?האם הילדה כל חייה תשתמש בנורמלקס,למה היא בוכה עם הצואה עדיין רכה ?מלא שאלות,כדאי לקבוע תור למומחה?שיבדוק אולי חזרה הפיסורה?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער