תינוקת בת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

11/04/2011 | 21:32 | מאת: טל

שלום, ביתי בת החמישה חודשים ניזונה רק מחלב אם מיום לידתה. לאחרונה בעקבות תחילת טיפול בברזל החלה לסבול מכאבי בטן ולכן הפחתנו את מספר הטיפות לטיפה אחת. מיום ד' הפסיקו יציאות (עד אז היו יציאות רבות ונוזליות בכל יום ויום, אתמול לאחר גירוי פי הטבעת עם מדחום היתה יציאה סמיכה מבדרך כלל אך עדיין רכה אך לא היו מאז יציאות. את הברזל הפסקנו ביום חמישי. התינוקת נראית חסרת שקט, יש הרבה גזים ונראה שמתאמצת. האם זה נורמלי? מה עליי לעשות? כמה ימים זה נחשב תקין שלא יהיו יציאות כאשר יש הנקה בלבד? יש לציין כי יש הרבה שתן בחיתולים.כמה זמן לוקח עד שהברזל יוצא מהגוף? והאם היציאות יחזרו לכשהיו או שמא זה מעיד על קשיים ורגישות במערכת העיכול? המון תודה על העזרה...

לא בטוח שהעדר יציאה בימים אחרונים קשור לטיפול בברזל אך מכיוון שזה גורם חדש אפשר להפסיק את הטיפול בברזל לחודש ולחדש בהמשך. תינוק יונק יכול להיות שלא תהיה יציאה שבוע ימים ויותר.זו תופעה מוכרת.אין לעשות גירוי בפי הטבעת.אם התינוקת אוכלת רגיל לא מקיאה ומתנהגת רגיל אין צורך לעשות שום דבר רק להתאזר בסבלנות.אם אין יציאה שבוע ימים תפני לרופא/ה מטפל/ת להערכה והמשך מעקב.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער