עצירות ילד בן 3 ו- 4 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

24/03/2011 | 20:15 | מאת: לירז

מדובר בילד בן 3 ו- 4חודשים עדין לא גמול (אמורים להתחיל את התהליך בקרוב). לפני כחצי שנה החלו יציאות קשות (יתכן משימוש ממושך באנטיביוטיקה). מאז מתאפק ועושה יציאה אחת לשבוע.בדרך כלל כשהוא ישן. התחלנו עם אבילאק אך לא היה שיפור. מזה כשבוע מטופל בנורמלקס -התחלנו עם 4 מ"ג במשך כ- 4 ימים והעלתי את המינון ל- 8 מ"ג (4 מ"ג בבוקר ו- 4 מ"ג בערב). בלילה היתה לו יציאה אולם היציאה היתה קשה והוא ממש התקשה והזיע ממאמץ. האם כדאי לעלות מינון? כמה זמן להערכתך כדאי להשתמש בנורמלקס? תודה!

הטיפול בנורמלקס צריך לגרום ליציאה רכה כל יום.אפשר לעלות במינון בעוד 4 גרם -ל12 גרם ליום מחולק ל2 מנות של 6 גרם.להמתין שבוע ימים ואם עדיין יציאה בגושים ולא כל יום אפשר להמשיך לעלות בעוד 4 גרם ליום.כאשר מגיעים למצב של יציאה רכה כל יום זה המינון איתו צריך להמשיך באופן קבוע 3 חודשים לפחות ואפילו יותר כי צריכה להשתנות ההתנהגות-הפסקת התאפקות וזה תהליך שזקוק לזמן.גם הירידה במינון לצורך גמילה מנורמלקס היא איטית והדרגתית.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער