עצירות לילדה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

02/03/2011 | 01:02 | מאת: אלון

שלום רב, הבת שלי בת שנתיים וחצי ובמשך שלושה שבועות האחרונים אין לה יציאות אלא רק בעזרת נר גליצרין או מיקרולט. מכיוון שמקרה זה קרה גם לפני מספר חודשים ביצעתי את הטיפול כפי שניתן לה בפעם הקודמת (ושאז עזר גם) - נתתי נר גליצרין ולאחר מכן היה לה יציאה. בנוסף התחלתי לתת לה לבולק פעם ביום. הטיפול הזה לא עזר ולאחר ארבעה ימים נתתי לה עוד נר גליצרין ופניתי לרופאת משפחה. היא טענה שנראה לה שיש לה תולעים ולכן ביקשה לתת לה ורמוקס. בנוסף היא אמרה לי לתת לה שני מיקרולטים (אחד באותו ערב ואחד לבוקר למחרת) ולאחר מכן להמשיך עם הלבולק עם מינון של פעמיים ביום. גם הטיפול הזה לא עזר ולו היו כל יציאות. לאחר חמישה ימים שוב נפגשתי עם הרופאה והיא אמרה לשים לה משחה (שאיני זוכר את שמה ושעולה בערך 170 ש"J) שאמורה לגרום לה לא לשלוט על הסוגרים. בבית המרקחת לא הסכימו לתת לי את המרשם ללא אישור של כירורג ואמרו לי לנסות לתת לה שמן פרפין. לאחר יום היא אכן נתנה יציאה (אמנם לא כל כך גדולה) אבל שוב עברו 5 ימים ללא יצאה. עליי להדגיש שהיא כל הזמן בוכה ששורף לה באיזור פי הטבעת ולדעתי היא פשוט עוצרת ולא נותת לצואה לצאת. אני כבר מיואש. מה עליי לעשות. אני לא רוצה להמשיך עם המיקרולט או הגליצרין מכיוון שאמרו שזה ממכר ורק יכול להגביר את הפחד שלה. אבל נראה לי שהיא כבר בפחד שמשתק אותה מלתת יציאה. אודה לתגובתך המהירה, אלון

03/03/2011 | 09:43 | מאת: revi

אני עונה מנסיוני כאמא וחלילה לא במקום הרופאה פשוט אני מכירה את המצוקה ותשובתה מתעכבת... המטרה במצב הזה היא קודם כל לרכך את היציאה כדי למנוע כאב ופחד.אם תעיין בפורום תראה שהתכשיר המומלץ הוא נורמלקס- מינון לפי ההוראות. כדאי להמנע מנרות חוקנים והמשחה הזאת במיוחד בגיל הזה (גמילה). במקביל ולפי היכולת, לשפר תזונה, שתייה, פעילות גופנית ותמיכה רגשית. אצל בני הנורמלקס חולל פלאים וגם שמן הפראפין עזר מאוד לפני כן. חשוב לנסות לצמצם את הלחץ המשפחתי סביב ענין היציאות... בהצלחה

06/03/2011 | 19:46 | מאת: אלון

תודה רבה על התגובה. עליי לציין שבתי גמולה כבר מלפני יותר מחצי שנה. דרך אגב היינו שוב אצל הרופאה לפני שקראתי את התגובה והיא הפנתה אותי לכירורג בכדי לתת אישור למשחה, אך לא הציעה תרופה בשם נורמלקס, כנראה שאצטרך לשאול אותה על זה. בכל זאת קצת עדכון, ביום חמישי האחרון היא אכן עשתה יציאה לאחר צעקות וכאבים, ושוב לא עשתה כל יציאה עד היום. בבדיקה שתן (24 שעות) האחרונה שביצעתי אתמול לבקשת הרופאה, התוצאה הייתה: CALCIUM U/24H 16.20 MG/24H שלפי הבנתי מהאינטרנט התוצאה היא נמוכה. מה המשמעות של זה?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער