בת חודש אם כאבים חזקים בבטן

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

08/02/2011 | 15:13 | מאת: שירה

ד"ר צנגן צילי שלום, יש לי אחיינית חדשה כבת חודש ומהלידה היא סובלת מאוד מגזים בבטן ופשוט מתפתלת מכאבים בכול שעות היממה אפילו במהלך השינה ואיתה גם ההורים שלה מהחוסר אונים. כול הרופאים שהם פגשו אמרו להם שאין מה לעשות בעניין? האם יש אפשרות לתת טיפול עוזר כולשהו נגד הכאבים שלפחות היא תוכל לישון כמו שצריך? האם זה יכול להוות אינדיקציה לבעיה כרונית מתמשכת? תודה מראש, שירה

יש תינוקות שבוכים הרבה ולא מאתרים סיבה רפואית.בחלק מהתינוקות יש רגישות יתר לכל הגירויים מהסביבה כגון אור חזק רעש שינויים בטמפרטורה ואז אור עמום תנועות עדינות קולות רכים יכולים קצת להרגיע.אם התינוקת אוכלת רק יניקה צריך להתחיל ארוחה עם סימני הרעב הראשונים ולא לחכות לבכי כי בזמן בכי בולעים יותר אויר שאחר כך מציק בקיבה ובמעיים.לתינוקת שאוכלת תחליף חלב אם על בסיס חלב יש אפשרות שרגישות לחלב גורמת לאי שקט וגזים והחלפת המזון לנוטרמיגן משפרת מאד. אם התינוקת עולה טוב במשקל אין עצירות או שלשול או הקאה ,ונבדקה על ידי רופא ילדים ללא ממצא אזי קרוב לודאי שאין בעיה רפואית.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער