עצירות אצל בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

08/02/2011 | 08:18 | מאת: שירה

שלום, הבת שלי בת 8 חודשים והיא סובלת מעצירות. בשבוע הראשון אחרי הלידה היו לה כמה יציאות ביום, אולם מאז גיל שבוע היא היתה עושה בתדירות נמוכה מאוד. כשזה הגיע ל 10 ימים ללא יציאה הרופא המליץ לנו על חצי נר, ואחרי שזה חזר על עצמו התחלנו לתת לסירוגין קצת עגבניה או מי שזיפים. היום היא בת 8 חודשים, ובזמן האחרון אנחנו נותנים כל יום מי שזיפים וקצת מהשזיפים המושרים יחד עם הפירות, אבל עדיין היא עושה רק פעם ביומיים ומתאמצת. לפעמים המרקם קשה ואח"כ האזור אדום ונפוח קצת. אם היא עושה יום אחרי יום המרקם בסדר, אבל נראה לנו שהיא מתאפקת בכוונה. האם כדאי לשקול טיפול בפגלקס? האם אין לזה תופעות לוואי? תודה רבה, שירה

כאשר עצירות מתחילה בשבוע השני לחיים צריך לשלול סיבה רפואית. רק בתינוקת שאוכלת יניקה בלבד יכול להיות מרווחים גדולים בין הארוחות כמו שהיו לילדתך אולם כאשר יש יציאה היא רכה מאד -יציאה רגילה של הנקה. אני ממליצה לפנות לבדיקה על ידי גסטרואנטרטלוג ילדים.

10/02/2011 | 09:37 | מאת: שירה

קודם כל תודה על ההתייחסות והתשובה המפורטת. הבת שלי קיבלה תזונה משולבת של הנקה ומטרנה ולכן היה קשה לדעת מה הטווח הנורמלי של היציאות במקרה שלה, ובהמלצת הרופא ניסינו להמתין בסבלנות ולראות כמה זמן ייקח לה להתרוקן באופן טבעי והאם המרקם יהיה רך או קשה. יש לי שאלה נוספת באותו הקשר - היא אובחנה עכשיו כסובלת מהיפוטוניה וגמישות יתר. האם ייתכן קשר בין ההיפוטוניה לעצירות? תודה רבה ויום טוב, שירה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער