עצירות מכוונת בזמן גמילה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

06/01/2011 | 23:00 | מאת: רביד

היי שוב לפני כחצי שנה שאלתי על פתרון טבעי לבני בן ה-3 (אז שנתיים וחצי) שסבל מעצירויות לעיתים דחופות מאז גיל חצי שנה... ייעצת לי כמובן להתחיל עם נורמלקס מה שמאד מאד עזר, התחלתי לסירוגין רק בזמן העצירויות ב4 חודשים הראשונים ובחודשיים האחרונים הכנתי אותו לקראת הגמילה, ולכן נתתי לו מידי יום לפני השינה 4 מ"ג של נורמלקס... לפני שבוע הגיע לגיל 3 והורדנו את החיתול לצמיתות, הכל הולך נפלא אך עם היציאות הוא החל שוב להתאפק בכוונה וליצור לעצמו את העצירויות, זה לא חזר להיות כמו לפני הטיפול אך יוצא לו (סליחה על הפירוט) כדור קטן מידי פעם ונשארות תמיד חתיכות קטנות תקועות בטוסיק (ככה כבר שבוע) כמובן שאני ממשיכה באותה התדירות של הנורמלקס.. שתי שאלות לי בעקבות זאת א. האם זה נורמלי או יש להתייחס באופן שונה בזמן הגמילה. ב. האם זה בסדר תקופה כל כך ארוכה לתת לילד בגיל הזה את התרופה, או שעלי להפסיק אודה לתשובתך

זה צפוי שפעוט שחווה עצירות טרם הגמילה תחזור עצירות בתקופת הגמילה כי השינוי גורם להתאפקות אצל חלק מהילדים.צריך לתת נורמלקס במינון שמתאים למצב ולמשקל.מינון מתאים עכשיו הוא 8 גרם ליום בחצי כוס שתיה. אם כעבור מספר ימים היציאה רכה מדי ניתן לרדת במינון ל6 גרם ליום.אם היא עדיין קשה-לעלות ל10 גרם ליום.למצוא את המינון המתאים ולהמשיך אותו במשך מספר חודשים עד שהגמילה הסתיימה והיציאות בשירותים יוצאות בקלות בטבעיות ויום יום.עדיף שיהיו יותר רכות מהרגיל.לא לחשוש.אין שום נזק בשימוש ארוך בנורמלקס גם בגיל צעיר.בהצלחה.

09/01/2011 | 23:27 | מאת: רביד

זה מאד עוזר, מרגיע ומחמם את הלב שאת תומכת בשעת מצוקת ההורים אין כמוך...

17/01/2011 | 21:45 | מאת: ענבל

בגיל שנתיים. תודה!

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער