עצירות לילדה בת חמש -מודאגת

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

15/12/2010 | 13:23 | מאת: נתי

בתי בת החמש וחצי מתלוננת מזה חמישה ימים שלא היתה לה יציאה של קקי(פיפי כרגיל). היא מתלוננת על כאב בטן קל...לא מוטרדת ממנו(בדר"כ רק כשאני שואלת). היא אוכלת ושותה כרגיל. משחקת ,צוחקת וחיונית כמו תמיד.האם זה אפשרי שילד לא יעשה צרכים חמישה ,שישה ימים? יש לציין שכשהיא בבית בשעות אחר הצהריים אני אכן לא רואה אותה עושה. בזמן הגן(עד 16:00) אין לי מעקב ..אבל אני שואלת אותה והיא אכן אומרת שהיא לא עשתה. לא נתקלתי בפעמים שילדתי לא אמרה אמת..על כן אני כבר ממש מודאגת. הערב אנחנו ניגשים לרופא..אבל עד אז-אשמח לתשובות ותובנות מהירות. תודה

אני מתנצלת על כך שהתשובה לא היתה מהירה.אפשר שלא תהיה יציאה שבוע ולפעמים גם שבועיים.אין בכך סכנהאולם ככל שעובר זמן רב יותר הצואה מתקשה והופכת לגוש גדול שמאד מכאיב ביציאה.כמו כן המעי הגס מתכווץ מדי פעם בניסיון לרחוף את הצואה החוצה וזה יכול להיות מורגש ככאב בטן עויתי חזק .צריך לעזור לה על ידי ריכוך היציאה בעזרת נורמלקס-אבקה שממיסים במיץ או חלב.צריך לתת פעם ביום חצי כוסית מדידה בחצי כוס שתיה במשך תקופה של מספר שבועות עד שבטוחים שיש יציאה כל יום.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער