הימנעות מכניסה לשירותים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

15/12/2010 | 10:08 | מאת: דנה

שלום, בתי בת ה-3 גמולה כבר בערך 4 חודשים. הגמילה היתה מצוינת, מהירה יחסית ובאה בעקבות רצון שלה להוריד את החיתול. מתנצלת על התיאורים שיש בהמשך: בשבוע שעבר היתה לה עצירות קשה, כאב לה כשעשתה את צרכיה ומאז היא נמנעת מהיכנס לשירותים. זה הגיע למצב שבו היא עשצה קקי על הרצפה 3 פעמים (ממש החזיקה עד שהוא יצא), אמרתי לה שלא עושים קקי על הרצפה ושאני לא מרשה. ומאז היא נמנעת, ניסיתי בטוב (מדבקות, ממתקים) ומצד שני אמרתי לה שאני אקח אותה לרופא אם היא לא תעשה..... כלום לא עוזר. יש לציין שבגן היא עושה עם הגננת, איתנו לא. אשמח להכוונה גם מהורים שאולי עברו את זה. תודה רבה

16/12/2010 | 12:13 | מאת: revi

מנסיוני הכי חשוב לטפל בשלב התחלתי זה לפני שתמצאי עצמך בסרט רע מתמשך. קודם כל תעזרי לה להשתחרר ע"י ריכוך הצואה זה הכי חשוב צואה רכה לא גורמת לכאב ומפחיתה את החרדה וההמנעות. אני ממליצה לך על נורמלקס בתור התחלה ובהמשך אם היא ילדה שאוכלת טוב לשים דגש על תזונה- יש הרבה אינפורמציה על התרופה ועל תזונה באתר זה ובאחרים. קקי על הרצפה זה ממש לא נורא לדעתי ועדיף על טפטופים או כאבי פיסורה שעלולים להופיע בהמשך העצירה. נסי להמנע מנזיפות ואיומים ולשמור על אוירה רגועה ותומכת- האמיני לי אני יודעת כמה זה קשה.נסי להבין מה עוזר לה עם הגננת. מילות המפתח בשלב זה לדעתי היא ריכוך וסבלנות ובהמשך- אורח חיים תומך- תזונה שתייה פעילות גופנית ותמיכה רגשית בילדה ובך בעזרת הדרכת הורים. בהצלחה מקווה שעזרתי

אני מסכימה מאד עם העצות של REVI.יש כעת משברון שצריך להתגבר עליו.ריכוך היציאה עם נורמלקס חיוני ביותר למנוע הישנות של צואה קשה וכאב שגורם להתאפקות ולהחמרה במצב.מנה של 2 כפיות ב100 מל של מיץ או חלב פעם ביום.לתת במשך תקופה של מספר שבועות גם לאחר שהיא שוב תסכים לשבת על האסלה.הפסקה מוקדמת מדי עלולה לגרום שוב לצואה קשה וכואבת. הגישה בבית צריכה להיות רכה וסבלנית.ילד בגיל זה לא מבין הסברים.גם איומים או עונש לא מובנים לו.הילדה לא עושה "דוקא".היא נבהלה תחילה מהכאב ביציאה אחר כך מהתגובה שלך.תציעי חיבוק גם כאשר היא מתאפקת או מנסה להתמודד עם היציאה.תבררי עם הגננת איך היא מתנהגת בזמן יציאה בגן(לא ליד הילדה).אני בטוחה שהמצב ישתפר.בהצלחה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער