הילד מתאפק בכוונה ויוצר עצירות (והוא לא בגמילה)

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

21/05/2010 | 16:27 | מאת: רביד

הבן שלי בן שנתיים וחמישה חודשים ועוד לא התחלנו בגמילה (אני מחכה שזה יבוא ממנו) בכל מקרה הוא תמיד (מאז שנולד) סבל מעצירויות כואבות, שיניתי לו מספר פעמים את התזונה, למרות שלא אוהב ירקות אני מוסיפה עגבניה לחביתה ובכלל לבישולים, ומשתדלת לתת לו דברים מזינים שמרככים קיבה כמו אבוקדו ועוד כל מיני.... העצירויות הפסיקו לפני חצי שנה בערך, אך עכשיו יש את עניין ההתאפקויות, וכאן הוא יוצר לעצמו את העצירויות, אני מחכה תמיד יומיים וביום השלישי עושה לו חוקן תינוקות, התדירות היא לא גבוהה בתופעה זו אך אחת לחודש מגיע יום כזה, מה עוד אפשר לעשות שלא עשיתי, האם יש משהו טבעי יותר שאפשר לתת לו ולמנוע את החוקן, אודה לכל מידע אפשרי בעניין...

הדבר הנכון לעשות עכשיו הוא לרכך את היציאה על ידי מתן נורמלקס יום יום בבמשך תקופה ארוכה של מספר חודשים.מטרת הטיפול היא יציאה רכה כל יום וכך בהדרגה יפסיק להתאפק.הסיבה להתאפקות היא חרדה שנוצרה בעיקבות יציאות כואבות וחוקנים .יש להפסיק מתן חוקנים ולהתאים את מינון הנורמלקס .להתחיל עם 3 כפיות מומס בתוך 150 מל מיץ או חלב.כעבור מספר ימים יורגש השיפור.אם עדיין ימשיך להתאפק עולים במינון עוד כפית ואם היציאה שלשולית יורדים בכפית.בכל מקרה אני ממליצה להמשיך בטיפול עד לאחר הגמילה כי עצירות נוטה לחזור בזמן הגמילה.

08/06/2010 | 22:58 | מאת: רביד

תודה רבה

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער