משך טיפול וגמילה מתרופות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

03/12/2010 | 01:14 | מאת: revi

בזכות נורמלקס השתפר מאוד מצב העצירות ובעקבות זאת מצבו הכללי של בננו בן ה-5 שסבל שנתיים וחציואתו סבלה המשפחה כולה. כעת מתפנה 4-5 פעמים בשבוע ללא התנגדות ללא כאבים וכמעט ללא דחייה והתאפקות. מקבל 8גר מדי בוקר ומתפנה אחה"צ. שאלתי: כמה זמן להמשיך בטיפול ואיך להפסיק. מתלונן לאחרונה על כאבי בטן ובחילה (לא קשים) יכול להיות קשור לתרופה? רב תודות

אני שמחה לשמוע שנורמלקס עזר גם לכם.אין מניעה להשתמש בנורמלקס במשך שנים ולרוב אין תופעות לוואי.ספק אם כאב הבטן והבחילה קשורות לנורמלקס.בכל אופן אפשר לנסות לגמול מנורמלקס ועושים זאת על ידי ירידה איטית במינון.תנסי לתת רק 6 גרם ביום ועיקבי מקרוב אחר היציאות.אם לא חלה הרעה אפשר כעבור שבועיים לרדת ל4 גרם ביום.שוב אם אין הרעה ביציאות אפשר לתת לסירוגין יום כן יום לא עוד שבועיים וכך במדרגה נוספת פעמיים בשבוע ולהפסיק. דרוש המשך מעקב צמוד כי העצירות עלולה לחזור אם שוב תהיה יציאה קשה וכואבת ההתאפקות תחזור .במקרה זה יש לחזור בהקדם לטיפול בנורמלקס.בהצלחה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער