בוטוליזם???

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

27/11/2010 | 05:11 | מאת: תמר

התינוקת שלי בת 4 חודשים עם עצירות (יחסית לעצמה) - עברה ממתן צואה אחרי כל ארוחה לפעם ביום. כמו כן היא מריירת הרבה יחסית לעצמה (אולי שיניים). אני נוהגת לאכול יוגורט עם דבש מדי בוקר, ואני חוששת שהיא איכשהו נחשפה לדבש (יכול להיות שנשאר לי על היד והרמתי אותה והיא נגעה ביד עם הפה...) אולי זה נמשע היפוכונדרי אבל אני רוצה להיות רגועה. אם היא נחשפה, איך ניתן לבדוק את זה ואחרי כמה זמן מתחילות התופעות של הרעלן להופיע? האם אני צריכה לחשוש, או שהאיסור הוא על אכילת דבש ממשית ולא מחשיפה בדרך שהזכרתי?

כמויות הדבש המזעריות שהזכרת קרוב לודאי לא יכולות לגרום למחלה . סימפטומים של בוטוליזם מתפתחים מהר מיום אחד עד 8 ימים לאחר חשיפה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער