עצירות לילדה בת שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

18/11/2010 | 12:56 | מאת: שביט

בתי בת שנה וחודשים ולאחרונה סובלת מקשיים ביציאה.היא מתאמצת,נהיית אדומה,רועדת ובוכה מאוד.היציאות שלה לרוב קשות.עכשין היא כבר יומיים ללא יציאה.אך קורה שלעיתים בוכה ומתאמצת ויוצא לה יציאה רכה יחסית.הרופאים אומרים עגבניות,שזיפים וכוד'.לא עוזר. מס' שאלות: האם צריך ללכת לרופא מומחה? אני קוראת אצלך בפורום על פגלקס או נורמלקס.מה ההבדל בניהם? האם ניתן לתת לילדה בגילה? האם ניתן לתת ללא הגבלת זמן? איך יודעים מתי להפסיק? האם מותר לתת זאת עם הפורמולה?

אפשר להתחיל טיפול בפגלקס או נורמלקס לרכך את היציאות אך עדיף להיות במעקב רופא מומחה בנושא מינון ומשך הטיפול.נורמלקס ופגלקס דומות כי שני התכשירים מכילים את החומר הפעיל פולי-אתילן גליקול.זהו חומר כימי אך ותיק ומוכר שאינו ניספג ואינו משפיע ישירות על המעי אלא רק סופח מים לתוך הצואה וכך מרכך אותה ומקל על היציאות.לפגלקס בדרך כלל יש גוון של טעם לנורמלקס אין טעם ואין ריח וניתן להמיס במיץ או מזון תינוקות.המינון שיכול להתאים לפעוטה שלך הוא 2 כפיות אבקה ב100 מל שתיה פעם ביום .תכשיר זה בטוח בשימוש גם בתקופות ארוכות ובכל מקרה כאשר היציאות תקינות במשך מספר חודשים אפשר לרדת בהדרגה במינון עד הפסקת הטיפול.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער