ריטלין (LA, קונצרטה) ועצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

03/11/2010 | 11:40 | מאת: אלון

בני בן 11, סובל מעצירות (יציאות קשות, פעם בכמה ימים) האם יתכן שקונצרטה או כל נגזרת ריטלין אחרת היא גורם?

בדרך כלל קונצרטה או ריטלין לא גורמים לעצירות.אבל הפרעת קשב וריכוז יכולה להתבטא גם בחוסר תשומת לב לנושא היציאה להתעלמות מהלחץ ליציאה ולדחיה של הליכה לשירותים עד שכעבור מספר ימים מצטברת כמות גדולה וההתכווצויות שת המעי הגס חזקות יותר וקשה להתאפק ואז הולכים לשירותים.צריך לדבר עם הילד ולהסביר לו שיש ללכת לשירותים כל יום ובכל פעם שמרגישים צורך ולא להתאפק ובמקביל ניתן לעזור לו על ידי מתן נורמלקס מנה אחת של 17 גרם אבקה בכוס שתיה פעם ביום לריכוך היציאה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער