עצירות בגיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

03/11/2010 | 02:51 | מאת: קרן

שלום רב, בני בן 6 וחצי חודשים סובל מאד בזמן האחרון (כ-3 שבועות )מעצירויות. אמנם עושה קקי כמעט כל יום , אבל מלווה בהמון כאבים, אי שקט, ואפילו פעם אחת הגיע לדימום מפי הטבעת. אנחנו מתגוררים בדרום קוריאה לכן התקשורת שלנו עם הרופאים מוגבלת. לקחנו אותו לרופא וקיבלנו תרופה בנוזל צהוב שניתן לפני הבקבוק + אבקה שמערבבים עם התחליף חלב.אין לי מושג מה שם התרופה. בזמן שקיבל את התרופה ( 2 תקופות בנות 3 ימים ) - הכל היה בסדר. אפילו יותר מדי בסדר. ממש שלשל . אני פוחדת לתת לו יותר מדי תרופות, שמא יתרגל ולא יעשה בכוחות עצמו. עלי לציין שהוא ניזון מסימילאק.עד גיל 5 חודשים שילבתי בין הנקה לסימילאק. מגיל 5 חושים מקבל רק סימילאק. בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות של ירקות ופירות. בגיל 6 חודשים התחנו לתת לו ארוחה אחת ביום של פירות ואחת של ירקות עם עוף. מאז שהתחיל לקבל מזון - ניראה שהוא מתקשה לעכל אותו. לכן, הפסקנו עם האוכל המוצק וחזרנו רק לסימילאק. אבל לצערינו... הוא עדיין סובל. האם צריך בכל זאת לתת לו תרופות באופן קבוע? אשמח לעצתך בהקדם. תודה מראש, קרן

שלום קרן.יציאה קשה יכולה להופיע בתקופות של שינויים בכלכלה.היציאה הקשה גורמת לכאב ובעיקבות הכאב יש תגובה של התאפקות בזמן יציאה כדי למנוע את הכאב כך העצירות נמשכת.הטיפול הוא ריכוך היציאה לתקופה של מספר שבועות(ולפעמים גם מספר חודשים-לפי הצורך) וכך להשכיח את הכאב ולנוע התאפקות.את יכולה לשאול את הרופא לשם החומר הכימי שבאבקה ולכתוב לי.אבקה מאד נפוצה וטובה לריכוך יציאה מכילה את החומר הפעיל פוליאתילןגליקול.בארץ שם התכשיר נורמלקס או פגלקס.בארצות הברית מירלקס.באירופה מוביקול.אם זה מה שקבלתם אז זה מצוין רק צריך לתת מינון יותר נמוך כדי שלא יהיה שלשול.אין בחומר זה סכנת התמכרות ואין תופעות לואי אחרות פרט לשלשול במינון יתר.רק תבררי מה החומר באבקה כי אולי זה מכיל SENA או חומר אחר אשר לא מתאים לשימוש ממושך.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער