בן חצי שנה עצלן ביציאות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

28/10/2010 | 20:59 | מאת: גניה

ד"ר שלום, בן חצי שנה מטופל בפגלקס כחודש בעקבות יציאה פעם בחמישה ימים ובכי כל יציאה. כרגע כל יום יש יציאה משחתית ללא בכי וירדנו בהדרגה לחצי כפית פגלקס כל ערב. הבעיה היא: פעם בשלושה ימים מתחיל פליטות מרובות, והרבה התעוררויות בלילה ואז נראה צורך ביציאה. אנחנו לוקחים אותו לשידת החתלה מצמידים לו ברכיים לבטן ואז הוא מתאמץ (ללא בכי) ויש יציאה גדולה מאוד. נראה לי שהוא עצלן ולא מתאמץ בכל יום ביציאה מספיק ואז מצטברת יציאה גדולה פעם בשלושה ימים שמפריעה עד ההשתחררות. אוכל ארוחת פירות אחת וארוחת ירקות אחת והשאר מטרנה. 1) האם הוא עצלן? 2) האם צריך לעזור לו עם מינון גבוה יותר של פגלקס? או לתת לזמן לעשות את שלו? 3)האם זה בסדר שאנחנו עוזרים לו עם הצמדת ברכיים לבטן? או שאנחנו מרגילים אותו וגורמים לו לעצלנות? תודה רבה

אכן התרשמותך נכונה.אולם הפעוט שלך איננו עצלן הוא נוהג להתאפק אוגר צואה שמשתחררת בצורה טובה פעם ב-3 ימים.הסיבה להתאפקות היא לרוב תגובה ליציאה כואבת בעבר .הפעולה הנכונה היא עליה במינון הפגלקס כך שתהיה יציאה גדולה רכה או יותר מיציאה אחת ביום.ולא לעזור לו בזמן יציאה .אמנם הצמדת הרגלים לבטן אינה מזיקה אך היא מרגילה את הפעוט לעזרה מבחוץ ואילו המצב התקין והרצוי הוא שיתרגל ליציאה עצמונית ללא התערבות חיצונית.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער