עצירות תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

05/10/2010 | 08:29 | מאת: דנה

שלום, התינוקת שלי סובלת מעצירות כבר כ 16 יום - יש לה יציאה פעם ב 5 ימים ממוצע ועד אז הבטן קשה ונפוחה והיא עצבנית. התחלתי לתת לה מיץ עגבניות - 3 כפיות ביום אבל לא נראה שזה משפיע. נתתי לה גם תפוח במשך יומיים. מה ניתן לעשות כדי לעזור לה? יש לציין שאני כילדה סבלתי גם כן,במשך שנים, מעצירויות. תודה מראש

חסרים מספר פרטים חשובים כדי שאוכל לענות לשאלתך.בת כמה התינוקת?מה היא אוכלת?איך נראית היציאה שיוצאת כעבור 5 ימים רכה או קשה?

09/10/2010 | 21:09 | מאת: דנה

תודה על התגובה. היא בת חצי שנה. ניזונה ממטרנה. התחילה טעימות לפני כשבועיים של בטטה, דלעת וגזר. העצירות הראשונה קרתה אחרי יומיים טעימות של גזר אז הפסקתי לתת בכלל טעימות למעט קבוע מיץ עגבניות - 3-4 כפיות ביום. אבל העצירות נמשכת- יש לה יציאה כל 5-6 ימים בלבד, לא נראה שמלווה בכאב רב.החלק הראשון של היציאה בצבע ירוק כהה ודי קשה. אח"כ מגיע הקקי הרגיל - צבע חרדל,רך. מקווה שסיפקתי את כל הפרטים. בינתיים מיץ העגבניות לא עוזר. רופא הילדים שלי אמר שזה נורמלי לתינוקות לעשות קקי פעם ב 6 ימים. לי זה לא נשמע הגיוני. מה דעתך?

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער